Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

18 d’abr. 2012

Jesus Ballester arremet contra el valencià


El regidor Popular a carregat contra les crítiques de la castellanització de Ràdio Altea

Jesus Ballester, edil de Presidència i Mitjans de comunicació, va carregar durament ahir contra el valencià i les crítiques rebudes per la recent castellanització de Ràdio Altea, emissora de propietat pública. 

“Atrás quedan estos tristes cuatro años, en los que no ha habido más lengua que la valenciana en la radio municipal”, amb estes paraules tan dures per a l’època democràtica que vivim el regidor del PP ha fet referència a la passada legislatura, on el PSOE governava i a Ràdio Altea va aparèixer la programació en valencià, pràcticament nul·la durant els 12 anteriors anys de govern popular i els pròxims quatre, que tal i com a dit Ballester, “que no les quepa duda alguna de que el castellano tendrá un espacio importante en su emisión, así como otras lenguas de distintas nacionalidades”.

“atrás quedan estos tristes cuatro años, en los que no ha habido más lengua que la valenciana en la radio municipal” Jesus Ballester, Partit Popular. 

Cal desmentir les paraules del regidor, que ha assegurat que la programació de la ràdio municipal era completament en valencià durant els quatre anys de govern socialista. A Ràdio Altea hi havia, com fins ara, diversos programes de llengua castellana. Tot i que si es cert que predominava, com es lògic a una població valencià-parlant, el valencià.


L’edil popular a continuat amb el seu ridícul particular assegurant que “en la actualidad, la web de Ràdio Altea es en valenciano”, cosa que si bé és certa caldria afegir que el servici es va veure interromput per la falta de pagament del ‘hosting’ de la web, i que a dia de hui la qualitat dels textos queda en entredit als ser traduïts d’altres llengües emprant traductors automàtics, cosa que es fa evident només llegint les notícies i trobant-se amb paraules mal traduïdes.

Aquest és l’enèsim atac del PP local a la llengua valenciana, després de marginar-la cada un dels membres del partit als plenaris, on sols es pot escoltar parlar en valencià als membres del BLOC i a algun que altre del PSOE, i de deixar-la fora a totes i cadascuna de les promocions, cartells, xarxes socials, etc. que depenen de l’Ajuntament, només cal veure el Twitter i el Facebook del consistori, l’existència del valencià en ells es nul·la.

24 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo que me faltava per sentir,que poca vergonya i respecte a un mateix que tenim,si no mos respectem nosaltres mateix,que esperem?Pues seguir aguantant que mos tracten com si forem el cul del mon,estem acostumats a que aci qui ve fa lo que vol i en ves de adaptarse ells a nosaltres,nosaltres abandonem creencies e identitats per ferlos la vida molt mes sencilla,pero on sa vist aixo?Pues tan sols aci.Tinc amics naixcuta a Altea que tenen ja el 40 anys i no ne diuen ni una en Valenciá,o trobeu normal??Sincerament que vergonya de poble per favor,aci es ben recibit to el mon i valorat i farem lo necesari per seguin agradar als demes,pero mai valorarem al del poble a eixe que li donen.

Anònim ha dit...

Que un valenciano-parlant diga que parlar i viure amb la seua llengua es trist, es lo mes patetic que he sentit en temps. Ens foten la sanitat, l'educacio, la cultura, les tradicions, ara la llengua, on anem?... . Jo crec que tornem irremediablement als anys negres del NO-DO.

Anònim ha dit...

Dirigit a l'administrador de l'Expressió:

Quant fa refència a algun que altre del PSOE parla en Valencià en els plenaris, podria dir 4 dels 5 regidors del PSOE parlen en valencià.

Gràcies.

Anònim ha dit...

Clar que sí. Andrés parla-va molt en valencià als plenaris o als mitjans de comunicació. En temes de valencià, els regidors del PSOE tenen molt poc que parlar...

Anònim ha dit...

Aquesta es la historia, amics, d'un home com molts que hi han, que se diuen "valensianos" i parlen en castellà. Este idioma es molt bonic i per mi molt respectat, pero els que el parlen a esta terra "porque piensan que es mas fino", una de dos, o tenen molt mala llet, o tenen molt poc trellat. (lluis el sifoner)

Anònim ha dit...

Sincerament ...molt trist! En realitat pensen així? Pensen que les persones estrangeres van a posar-se a sentir radioaltea? estàn molt però que molt enganyats!. Els estrangers d'este meravellós poble tenen els seus propis mitjans de comunicaió per a informar-se de tot el que passa aci i a la resta del món, només teniu que pegar una miraeta als periòdics estrangers on els informen de tot el que passa al poble, a la comarca, al país i a tota Europa, estàn molt més informats del que ens pensem i sincerament no els fa falta que radioaltea emitixca en castellà "para que lo entiendan" tenen les seues emisores que ho fan en la seua llengua.
Per cert "los cuatro tristes años de la radio municipal" donava gust de sentir, no com ara que fa ....

Anònim ha dit...

pues a mi em pareix molt normal per que estem ya aun temps en que es deuen parlar les dos llengues,a part el valencia que ni ha hara no es valencia es catala

Anònim ha dit...

ademes no parlar valencia no vol-dir arremetre contra ningu,per que si ens possem aixina deurien parlarse moltes llengues mes per que no hi ha nomes persones que parlen valencia a altea

Anònim ha dit...

Quina és la llengua pròpia dels alteans? Doncs això, subnormal

Pepet ha dit...

Detestables les seues paraules contra la llengua de totes i tots els alteans i valencians.
Es lamentable que un regidor ataque d'esta manera a una llengua, a una cultura.. i que cap dels partits de l'oposició s'haja pronunciat oficialment amb alguna nota de premsa o compareixènça davant els mitjans.

Jo, com a ciutadà d'Altea, demane des d'ací una disculpa formal a tots els que parlem valencià i, com una persona coherent faria, la dimissió d'aquest regidor del PP, que ja es la segona vegada que es clava en lios després de la que va liar en el Conservatori només començar la legislatura...

Anònim ha dit...

Per no parlar de la que ha montat en el Blanquinal per no vacunar les filles...

Admin. ha dit...

-- "Dirigit a l'administrador de l'Expressió:

Quant fa refència a algun que altre del PSOE parla en Valencià en els plenaris, podria dir 4 dels 5 regidors del PSOE parlen en valencià.

Gràcies." --

Prenem nota. Però per aquesta vegada creiem que no hem dit cap mentida, dels cinc regidors del PSOE tan sols s'ha escoltat parlar en valencià a Andrés Ripoll i Pepa Perles, i per desgràcia no ho fan molt a sovint, per la qual cosa entenem que la nostra informació es correcta. De totes maneres i com ja hem dit, prenem nota. Gràcies!

Anònim ha dit...

Doncs és un hipòcrita de pel·lícula. Fa poc, recorde que es va amollar que ell li donava importància a cuidar la seua llengua. Política, és clar. El nostre parlar és l'herència més important alteana, i per això la ràdio alteana cal que siga en valencià. L'actitud de Jesús només es defineix amb dos paraules: AUTOODI LINGÜÍSTIC.

Anònim ha dit...

Soy hispanohablante, pero este señor Ballester tiene un problema muy grave. Eso, a una persona normal, ni se le ocurre decir de su lengua o cualquier otra. No es de este mundo o galaxia. Tiene un problema personal mental de pronóstico muy GRAVE.
Adelante valencianos con vuestro hermoso y útil catalán.
Fdo: Indalecio Jiménez

Anònim ha dit...

Administrador/ Redactor de l'expressió:

A més de Pepa Perles i Andrés Ripoll, Miquel Zaragoza sempre utilitza el valencià i per supost també el parla Paqui Crespo.

Gràcies per l'atenció.

Firmat per el Joves Socialistes d'Altea.

Anònim ha dit...

Un comentari molt desafortunat Sr. Ballester. Potser hui, es desdiria de les seues paraules, al vore tot el revol que s´ha alçat, i és que ha ficat el dit justament en la llaga. Dir que desgraciadament sols s´ha fet ràdio en valencià en els darrers anys, a més de no ser veritat, queda molt lleig per a un regidor de l´Ajuntament d´Altea. HO pot pensar i també pot parlar la llengua que vullga, perque és molt lliure, però és políticament incorrecte dir-ho per el que voste representa.
A vore, molts mitjans de comunicació tenim en valencià? Molt Poquets. I en castellà? MOOlts.
Quina és la llengua que està desapareixent? Quina és la llengua que cal protegir?
Però sobretot una cosa Sr Ballester,cal que vosté sápiga que el valencià és llengua oficial a la Comunitat Valenciana i també a Altea..., dic jo, i que les dues llengües han de conviure amb igüaltats de condicions.
Es fa imprescindible la presència del valencià a la ràdio pública i altres mitjans de comunicació per la seua supervivéncia; i és la seua obligació i la del seu partit que governa fer que es complixca la llei.
Perqué aixina es fa cultura i s´educa, amb respecte cap la llengua que hem heretat dels nostres pares i que estem obligats a transmetre als nostres fills i nets.

Anònim ha dit...

Jo si escric en valencià és perque gràcies al PSPV-PSOE, que va portar el valencià a l'escoles de la Comunitat Valenciana, vaig tindre l'oportunitat d'estudiar-lo.

Firmat per -Esdrújulo-

Anònim ha dit...

Dirigit a Joves Socialistes: cóm podeu tindre la poca vergonya de dir que el PSOE parlava en valencià quan governava? LLevat de Miquel Zaragoza i Pepa Perles, que empraven el valencià de forma consistent i majoritària, la resta de regidors l'empraven ben poquet.

I el més vergonyòs el senyor Andreu Ripoll, que fea pena de vore parlant sempre en castellà, als plenaris i a les rodes de prempsa. El senyor Andreu Ripoll va ignorar per complet el valencià, i el va menysprear d'una forma vomitiva.

Anònim ha dit...

Als Joves Socialistes: molt bé que ara parlen en valencià. Igual es van donar conter del ridícul de no parlar en valencià quan governaven. Pot ser pensaven que els qui manen no deuen parlar en valencià.

Això per no parlar de la poca presència del valencià en les intervencions del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes.

Anònim ha dit...

AL que diu que parla en valencià gràcies al PSOE: si en aquest Paísel valencià està desapareixent és perquuè el PSOE no va tindre els nassos (per no dir una cosa) de legislar l'ús preferent del valencià. Del PP no podem esperar més. Però el senyor Lerma no es va preocupar precissament pel valencià.

Anònim ha dit...

Quina cara més dura que teniu. El valencia està gracias als socialistes i al seu conseller Cipria Ciscar. Quant els del Bloc eren blaveros.

Anònim ha dit...

PERO QUE PASA!!!
Voleu deixar que si gracies a fulanito o menganito,la cuestio que mos porta al cas es que soc Alteana desde antes de parime mamare,no sabre escriure ni parlar el Valenciá que es el correcte,pero jo parle,e parlat i parlare valencia tot lo que me quede de vida.
Estic asta els collons de tindre que adaptame a tot el mon que apareix per el meu poble,(per no dir del meu pais)i lo unic que fan els que venen es posar i prioritzar les seues creencies,els seus habits i costums i tot allo que necesiten es o posem en bandeja,pero ADAPTASE A LO NOSTRE???De aixo RES DE RES!!!I per a rematar la burra ve este personatje i mos diu que radio Altea en bilungüe?Mireu poble de altea o mos posem seriosos en tanta tonteria o anem de mal en pitjor.En primer joc estan les meues arrals i despres de respectarles en podre adaptar a cualsevol COSA,PERO SI VOLEU RESPECTE HIA QUE RESPETAR ANTES DE TOT.ALTEANA AVERGONYIDA

Anònim ha dit...

Al que vomita, fuma valent/a i no confongues defensa amb propietat, es a dir, que tu defenses el valencià no vol dir que els demés no ho fagen... Més concretament no vingues a voler dir que soles defensa el valencià el Bloc, perquè el PSOE també ho fa.

I per molt que dolga, sí, el PSPV-PSOE va portar el valencià a les escoles d'aquesta Comunitat.

Ahí demostres les dimensions desproporcionades d'ego que tens BLAVERO !!

Firmat per -Esdrújulo-

Anònim ha dit...

Em quede amb la boca oberta,ara resulta que els del BLOC eren blaveros. Això si que no ho havía sentit dir mai,i això que ho he visc de ben a prop.

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu