Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

30 de jul. 2012

El PSOE alerta del possible tancament del consultori de Pla de Castell

El consultori mèdic de pla de castell amenaçat de tancament
 
L'alarma ha saltat entre els veïns i usuaris davant les constants notícies que anuncien el tancament del centre sanitari.
El Grup Municipal Socialista s'oposa al tancament i exigeix garanties que aquest servei tan necessari es va a seguir prestant.

Certament no és novetat que el consultori mèdic de Pla de Castell, posat en funcionament per Andrés Ripoll i l'Equip de Govern Socialista en l'anterior legislatura, es veja novament amenaçat de tancament. Des de fa un temps s'ha convertit en l'objectiu dels responsables Populars de la Generalitat Valenciana.
Fins ara s'ha pogut salvar gràcies a la forta pressió veïnal i a les successives recollides de signatures per part dels usuaris però no es sap quant de temps més va a poder resistir l'onada de retallades a la qual estem sent sotmesos per part dels responsables de la nostra sanitat pública que no són uns altres que Alberto Fabra i el seu representant a Altea, Miguel Ortiz.

L'excusa utilitzada per al seu tancament és l'estalvi i l'austeritat. Res més lluny de la realitat ja que els metges serien traslladats al centre de salut i el local és propietat municipal pel que no té despeses de lloguer, així doncs l'estalvi aconseguit amb el seu tancament seria mínim. No es tracta més que una altra excusa per a atacar a un dels principals serveis públics als que tenim dret els alteans i alteanes.


El Grup Municipal Socialista assegura que “no solament va fer una bona gestió econòmica” comprant el local generant estalvis superiors als 600.000 euros i augmentant el patrimoni municipal sinó que va voler garantir que en el futur se seguira prestant el servei, de fet segons les seues paraules,  estan convençuts que de no haver sigut així ja s'hauria tancat.

Malgrat tot l'exposat l'amenaça de tancament segueix sobrevolant aquest servei del que es beneficien molts veïns, en un gran número d'edat avançada i amb problemes de mobilitat, que veurien com es perjudicaria la seua qualitat de vida i com es posarien més traves al seu accés al servei de sanitat pública.

A més aquest tancament se sumaria al de l'extensió administrativa que l'ajuntament tenia en el mateix carrer i que també estava situat en un altre local de propietat municipal, amb el que l'estalvi és nul. El Partit Popular i Miguel Ortiz tornaran a restar serveis als barris de la part alta del poble i a colpejar als negocis de la zona que veuran com es redueix l'afluència de veïns que a causa del tancament s'hauran de desplaçar a altres parts del poble per a fer les seues gestions o assistir a la consulta del metge.

Fent-se càrrec de la gran preocupació veïnal, el Grup Municipal Socialista va iniciar una ronda de contactes amb els veïns afectats arreplegant els seus dubtes i preocupacions per a després fer les consultes necessàries i adoptar les iniciatives oportunes amb vista a aconseguir que no es tanque el consultori mèdic.

Per això volen manifestar “la nostra proximitat i solidaritat amb tots els veïns que poden veure els seus drets minvats amb aquesta decisió totalment injusta del Partit Popular i de Miguel Ortiz, al que instem que no permeta el tancament d'aquest valuós servei”.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu