Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

28 d’ag. 2012

Toni Cantó (UPyD) menysprea l'ensenyament en valencià

El diputat al Congrés de Diputats per la circumscripció de València del partit centralista UPyD , Toni Cantó, ha generat gran rebuig entre els internautes arran d'unes dures declaracions a la xàrcia social Twitter, on ha menyspreat l'ensenyament en i del valencià a les escoles, contraposant-lo amb l'aprenentatge de l'anglés.
 
 
El diputat unionista ha aprofitat l'ocasió per a carregar contra el govern popular amb el següent tuit: 

Toni Cantó Valenciano Inglés

Darrere de declaracions com esta, pretesament humorístiques, podria haver una estratègia per a carregar contra l'ensenyament en valencià, contraposant-lo falsament a l'aprenentatge de l'anglés. 

Cantó critica que xiquets (que se suposa, viuen a territori valencianoparlant, doncs fora de les localitats valencianoparlants no hi ha educació vehicular en valencià, i l'aprenentatge de la mateixa sols és optatiu) siguen parlants fluïts del valencià, però no critica que els mateixos xiquets ho siguen també en castellà (cosa lògica, d'altra banda, que els habitants de territoris bilingües siguen fluents en les dos llengües oficials a aquell territori). 

Des de qualsevol punt de vista, unes declaracions com estes són incompatibles amb qualsevol actitud bilingüista, i ans al contrari, demostren que Cantó és un militant de la diglòssia que busca la substitució total del valencià pel castellà.

L'ex-actor ja va ser durament criticat fa poc més de mig any per altre tuit on va enllaçar un vídeo on es podia vore com la seu de RTVV a Burjassot era bombardejada, acompanyada d'un missatge del diputat on afirmava que el contingut del mateix era "una possible solució per a acabar amb el dèficit de RTVV". 

Toni Cantó, que va aconseguir certa fama com actor a finals dels anys 90, és actualment diputat al congrés dels diputats per UPyD, aconseguint la seua acta per València. Anteriorment havia anat en la llista d'UPyD a les eleccions a l'assamblea de Madrid, sense obtindre representació, i també havia estat candidat a una llista local a la localitat on viu, Torrelodones, sense obtenir tampoc representació. 

Toni Cantó també ha mostrat les seues simpaties pel partit marxista-leninista (i considerat per organitzacions especialitzades com una secta) Unificación Comunista de España


FONT: Valencianisme.com

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu