Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

6 de set. 2012

Aprovada l'Ordenança que modificarà les festes Patronals

El Ple aprova l'Ordenança de Festes amb els vots del PP, Cipal i BLOC


El Ple de l'Ajuntament d'Altea va aprovar en la seua reunió del passat dimarts l'Ordenança per a la Regulació de les Festes a Altea, amb els vots a favor del Partit Popular, Cipal i Bloc, i l'abstenció del PSOE.
En el transcurs del debat es va aprovar una esmena, amb la unanimitat de tots els grups polítics, per la qual s'estableix que “la celebració de les festes tindrà lloc el quart diumenge de setembre i es consideraran dies festius locals els ratificats en la sessió de l'Ajuntament en Ple que determine els dies de Festes Patronals”.

L'esmena arreplega “el debat obert dins de les diferents associacions, així com dels diferents organismes que participen en l'elaboració dels actes en honor del Santíssim Crist del Sagrari i Moros i Cristians en honor a Sant Blai, entorn del canvi de dies de celebració de les Festes Patronals”. Per açò, “es considera necessari obrir la possibilitat que, en els pròxims mesos previs a l'aprovació definitiva per l'Ajuntament en Ple dels dies de les Festes Patronals, s'establisca un període de debat i consens”.

En aquest sentit, el portaveu del PP, Jesús Ballester va reiterar que la proposta de l'equip de govern per als dies festius seguirà sent la de divendres i dilluns, “ja que arreplega el sentir del treball realitzat durant més d'un any, per part de la Regidoria de Festes, amb més de 16 reunions mantingudes amb el Consell de Clavaris, els clavaris dels últims cinc anys de les festes populars d'Altea, i la Junta Directiva de l'Associació Sant Blai, entre molts altres”. Encara que va remarcar que s'estudiaran alternatives, en cas que milloren aquesta proposta.

Així mateix, l'Alcalde d'Altea, Miguel Ortiz, va voler agrair a l'edil de Festes, Marga Riera, i a totes les entitats festeres i particulars, “el gran treball que ha exercit durant tot enguany per a traure avant la nova Ordenança de Festes”.
L'Alcalde d'Altea també va remarcar la “valentia” del PP, Cipal i Bloc de traure avant aquesta nova normativa, i va criticar “l'actitud de braços creuats del PSOE durant la passada legislatura, que no va saber reaccionar davant els moments difícils pels quals travessen les festes”.
Finalment, Ortiz va posar l'accent que durant el Ple de juliol que va abordar l'Ordenança provisional, “ja deixem clar que el debat sobre els dies festius estaria obert, fins que s'aprovaren les dates definitives en el Ple del mes de novembre, en el qual se sol decidir el Calendari Festiu”.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Cada vegada que senc a Jesús Ballester, em done conter de lo radical que s'ha fet. Destila odi en les seues paraules. Quí es pensa que es?

Anònim ha dit...

en Altea es bufa de fa temps en caldo gelat asi s,han gastat molts diners la crisi fa pero el caracters dels ultims carrec festers tambe no sols Clavaris Reis moros i Cristians es gasten mes del que poden i despres tot aixo com es paga la gent se,n va d,Altea quant son festes diuen prefereix anarme,n de vacances que no vore a fulaner menganet

Anònim ha dit...

A quins càrrecs el refereixes? Als d'enguany o els de l'any passat?

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu