Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

2 d’abr. 2013

L'Ajuntament desenvolupa el projecte perquè Altea siga una ‘Ciutat Cardioprotegida’

S’intal·laran desfribil·ladors per tot el terme junt a uns monòlits explicatius · Els monòlits estan escrits únicament en castellà i amb faltes ortogràfiques 

L'Ajuntament d'Altea, a través de la Regidoria de Sanitat, està desenvolupant actualment el projecte necessari per a convertir Altea en una ‘Ciutat Cardioprotegida’. La iniciativa serà presentada a tota la població el pròxim dia 9 d'abril, a les 19:00 hores en el Centre Social pel regidor de Presidència, Jesús Ballester, i l'edil de Sanitat i Serveis Socials, Gregorio Alvado. 

Aquest innovador programa consisteix a situar desfibril·ladors, semiautomàtics (DESA) com a sistemes de cardioprotecció, i distribuir-los de forma estratègica per tot el terme municipal. Aquesta ubicació estratègica de desfibril·ladors anirà unida, necessàriament, a un programa de formació en primers auxilis i resurrecció cardiopulmonar de funcionaris municipals que pel seu treball habitual poden ser el primer alertant (Policia Local, monitors i personal d'esports o serveis socials, etc), així com veïns d'Altea que per la seua connexió amb el veïnat o altres circumstàncies personals o socials, estiguen interessats en el coneixement de la identificació de símptomes, mesures d'auxili, protocol d'actuació i ús del DESA. El projecte ha comptat amb la col·laboració en el seu finançament de Caixaltea i Club Rotary d'Altea 

Per açò, i amb caràcter previ a aquesta presentació, Jesús Ballester i Gregorio Alvado mantindran reunions amb diferents sectors de la població, que per la seua professió o proximitat geogràfica on s'instal·laran els desfibril·ladors, puguen conèixer de primera mà aquest projecte per a perfilar detalls i actuacions posteriors. 

Sent el lloc i les dates previstes, les següents: 
  • Dimecres, 3 d'abril a les 13,30 h. en el Club de Golf Don Cayo: Reunió dirigida als veïns i residents de Serra d'Altea i membres del Club Rotary. 
  • Dimecres, 3 d'abril, a les 18,30 h. en el ‘hall’ del Centre Cultural d'Altea la Vella.: Reunió destinada a informar als veïns d'ALTEA LA VELLA, així com a les diferents associacions i organismes existents en la localitat. 
  • Dijous, 4 d'abril, a les 18,00 h. en el Centre Cultural Juvenil: Reunió amb veïns i sectors empresarials i comercials situats, principalment, en la zona geogràfica del Port pesquer d'Altea, residents i comerços del Casc Antic, així com la totalitat d'entitats esportives del municipi. 

Des de la Regidoria de Sanitat i Serveis Socials es vol remarcar que, en tractar-se de reunions informatives prèvies, i donada la transcendència d'aquest projecte, podrà assistir a elles qualsevol associació, organisme o veïns interessats, a fi de conscienciar a tota la ciutadania de la importància de la prevenció, en matèria de salut.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu