Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

5 de juny 2013

II Pla de Drogodepèndencia

L'Ajuntament inicia l'elaboració de el II Pla de Drogodependències amb una àmplia participació d'entitats socials, educatives i sanitàries d'Altea 

La Regidoria de Serveis Socials va convocar ahir dilluns a totes les entitats socials i a tota la comunitat educativa a una primera reunió en el CEAM per a elaborar el II Pla Municipal de Drogodependències. 

A la convocatòria van acudir els directors i Presidents de les AMPAS dels col·legis Les Rotes, Garganes, Blanquinal, Altea la Vella, L’Olla, El Planet i dels Instituts de Secundària Altaia i Bellaguarda. També van assistir responsables de la Policia Local i la Guàrdia Civil, del Centre de Salut, del Servei Psicopedagògic escolar, de l'Associació de Moros i Cristians, Associació Juvenil Acude i Associació contra el càncer, i finalment els edils de Joventut i Esports, de Seguretat Ciutadana, d'Actuacions Estratègiques i d'Educació, així com portaveus dels grups municipals de l'oposició. 

La reunió va estar presidida pel Regidor de l'Àrea de Serveis Socials i Sanitat, Gregorio Alvado, acompanyat pel Coordinador de l'Àrea, Braulio Cencerrado i la responsable de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, Mª Carmen Soliveres. 

En el transcurs de la reunió Alvado va ressaltar la importància que tenen tots els presents en la futura elaboració del Pla ja que tots estan implicats per tenir competències, directes o indirectes, en la prevenció i lluita contra les drogues i altres addiccions, “amb l'objectiu que tinguem tots els punts de vista en un tema tan complex com són les addiccions que són un problema de salut que afecta a l'àmbit familiar, escolar i social i la informació és clau per a una política de prevenció”. 

Per la seua banda, Braulio Cencerrado va presentar als assistents el marc de referència i el programa d'actuacions per a l'elaboració del II Pla Municipal de Drogodependències. El propòsit del Pla, va explicar, és l'abordatge integral de les drogodependències, sobretot per a prevenir l'ús i l'abús de drogues, tant legals com il·legals, i incloure com a novetat les addiccions a les noves tecnologies que en l'actualitat estan incidint especialment en els adolescents. 

Així mateix, va anunciar que el Pla contemplarà la creació d'una Comissió de Seguiment del Pla Municipal de Drogodependències amb representants de tots els àmbits allí presents. 

Així mateix, Mª Carmen Soliveres, va informar de les activitats que s'han desenvolupat durant els dos últims anys en aquest camp, realitzant-se activitats preventives amb més d'1.500 escolars d'Altea. Va destacar que el Pla Municipal de Drogodependències i altres trastorns addictius tindrà entre els seus objectius principals: sensibilitzar i informar a la població sobre la problemàtica de les drogodependències; reduir el consum de drogues; potenciar la implantació de programes de prevenció amb especial atenció a l'àmbit escolar i afavorir la coordinació i complementarietat de les actuacions de les diferents institucions públiques i privades. 

Per a poder tenir un major coneixement sobre els punts de vista de professionals, de pares i de ciutadans en general, es va fer lliurament a tots els presents d'un qüestionari per a recaptar la seua opinió i les seues propostes per a incorporar-les al Pla Municipal de Drogodependències. 

D'aquesta manera, va ressaltar Alvado que “en aquest nou pla anem a estar ací tots presents, sent partícips directes en l'elaboració i posterior implantació del nou Pla, i veient reflectides cadascuna de les aportacions dels alteans i les alteanes, ajustant-se el problema de les drogodependències a la nostra realitat social”. 

Una vegada arreplegats i valorats els qüestionaris, es convocarà al setembre a una nova reunió per a presentar el II Pla Municipal de Drogodependències a tots els participants per a ser posteriorment portat al Ple de la Corporació municipal per a la seua aprovació definitiva.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu