Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

16 de gen. 2014

S'inicien les obres del nou Front Litoral

Comencen els treballs d'excavació del Projecte del Front Litoral d'Altea

Les obres del Front Litoral són ja una realitat. Mentre la setmana passada va començar la instal·lació del clos en la zona de ‘El Toll’, aquest mateix dilluns van iniciar el seu treball les *retro excavadores.

cal recordar que l'empresa que està duent a terme el projecte és CYES i que les obres s'han adjudicat per un muntant total de 4,4 milions d’euros (de 11 en que s’havia pressupostat inicialment), amb la col·laboració dels fons europeus FEDER i té un termini d'execució de 24 mesos. 

El Front Litoral contempla la construcció del Passeig Marítim, des de la Plaça d'Europa fins al Riu Algar, així com la substitució de la grava de pica de pedrera per cant rodat. Així mateix, es va a generar una platja des del riu Algar fins al Port, amb una mitjana de 30-40 metres d'ample, la qual cosa suposa un impuls econòmic per a tota la primera línia de platja.

El projecte del Front Litoral contempla actuacions marítimes i terrestres, localitzades entre el espigó nord del port i la desembocadura del riu *Algar, incloent el Front Litoral en el qual se situa la llacuna del Toll.

Actuacions marítimes: 
  • Les obres previstes substituiran el dic de ‘El Charco’ i les seues esculleres per una platja, a més d'ampliar la ja existent amb 40 metres d'ample i una longitud d'1,6 quilòmetres, que realitzarà les funcions de protecció costanera, alhora que generarà un nou espai lúdic per a la façana costanera d'Altea, en permetre el contacte del casc urbà amb el mar.

Actuacions terrestres: 
  • Es donarà continuïtat al Passeig Marítim fins a la desembocadura del riu Algar, unificant l'estètica de tota la façana litoral, tant en la seua configuració longitudinal com a transversal, minimitzant les barreres arquitectòniques existents i igualant el tipus de materials emprats i el mobiliari urbà.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

:(((

Anònim ha dit...

Quina llàstima em fa!

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu