Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

13 de febr. 2014

Els veïns de Montemolar exigeixen que el geriàtric noruec passe per plenari

Els residents de Montemolar demanen que la llicència d'obra «es revise d'ofici» i es negocie amb l'Ajuntament d'Oslo una nova ubicació

L'Associació de Veïns de la urbanització Montemolar ha sol·licitat per escrit a l'alcalde d'Altea que convoque un ple de l'Ajuntament perquè els grups polítics debaten públicament sobre el geriàtric que l'Ajuntament d'Oslo (Noruega) vol construir en una zona de pins de quasi 12.000 metres quadrats situat al Tossal de Montemolar.

Els veïns demanen en el seu escrit “que la llicència municipal d'obres, aprovada per decret del regidor delegat d'Escena Urbana el passat 11 de setembre, es revise d’ofici" a més de que el ple “sol·licite a la Generalitat Valenciana la incoació de l'expedient de la declaració d'interès comunitari aprovada el 14 de novembre de 2007, i posteriorment modificada en dos ocasions, perquè que no es compta amb tots els informes sectorials preceptius”. 

Els afectats, que a l'octubre passat van crear la plataforma «Salvem Montemolar», demanen que el ple “convide a l'Ajuntament d'Oslo, com a titular dels terrenys (qualificats com a sòl no urbanitzable) i promotor de l'activitat projectada, a iniciar negociacions amb l'Ajuntament d'Altea per a buscar una nova ubicació en el nostre terme municipal, alhora que es negocien fórmules per a compatibilitzar la preservació del patrimoni natural”.

El geriàtric noruec és un projecte que en 2006 va idear l'Ajuntament d'Oslo després d'adquirir eixe mateix any una parcel·la agrícola d'11.760 metres quadrats situada en la partida Montemolar. El projecte contempla construir un edifici de tres plantes més dos soterranis amb una superfície construïda aproximada de 7.440 metres, i disposarà de 50 habitacions individuals de 38 metres quadrats cadascuna amb saló, bany i terrassa inclosos, per a ciutadans d'Oslo.

Segons els veïns de Montemolar, “el projecte de la residència noruega en el seu actual emplaçament va contra la declaració d'interès comunitari aprovada per la Generalitat en evidents contravencions de l'ordenament jurídic, fins i tot dels seus propis criteris ordenadors dictats per la Conselleria de Territori i Urbanisme”. 

Acaben l’escrit dient que, “ens oposem rotundament a un desenvolupament basat en l'especulació urbanística que comporta inexorablement a la destrucció definitiva d'un entorn natural, un dels pocs pulmons verds que ens queden ja en el municipi d’Altea".

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu