Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

24 d’abr. 2014

Conveni de col·laboració entre Pla i Revés i l'Ajuntament

L'Ajuntament d'Altea i ‘Pla i Revés’ acorden una col·laboració anual per a la realització d'activitats teatrals i per a la cessió dels baixos de Palau Altea

L'Ajuntament d'Altea i la companyia teatral alteana ‘Pla i Revés’ signen un conveni de col·laboració, per a la cessió dels baixos de Palau Altea, així com per a la realització de diverses actuacions en el present exercici de 2014. El recolzament econòmic a l’agrupació teatral s’estima en uns 8.000€. 

Concretament, el conveni es refereix específicament a la cessió del local situat en els baixos del Palau, que consta de serveis, dos habitacions per a material, un espai per a assaig i un despatx en la primera planta. Tal com ha remarcat Riera, es tracta d'una cessió temporal per a enguany 2014, “podent ser compartit, com és habitual, per l'altre grup de teatre alteà ‘Albalat teatre’”. 

En aquest sentit, l'Ajuntament assumirà les despeses derivades de la llum, aigua i connexió a internet del local, mentre que ‘Pla i Revés’ es compromet a mantenir l'espai en condicions d'higiene i a assumir el cost dels possibles desperfectes. L'horari marcat per l'ús de l'espai no dificultarà la programació artística de Palau Altea. 

Pel que es refereix al contracte, les activitats de la companyia per a enguany inclouen l'organització d'activitats relacionades amb l'Assemblea Anual de la Federació Valenciana de Teatre Amateur (celebrada durant els passats dies 29 i 30 de març); la representació de ‘La Passió’ el passat dissabte 12 d'abril en Palau; les escenes congelades en el ‘Viacrucis’, i l'obra teatral amb motiu de la clausura de ‘Alteatrre’, el 26 de juliol. 

Segons ha explicat Marga Riera, regidora de Cultura, mitjançant aquests acords, “la col·laboració econòmica de l'Ajuntament amb ‘Pla i Revés’ ascendeix a més de 18.000 euros, ja que per la contractació d'actuacions se'ls va a pagar 8.325 euros, mentre que l'exempció de taxes i de despeses de personal ascendeix a prop de 10.000 euros”. 

Per la seua banda, Joan Carratalà, President de Pla i Revés, ha criticat que aquest conveni se’ls presentara tan sols 24 hores abans de la celebració de La Passió i amb les entrades de l’obra ja venudes. 

Des del Grup de teatre volen aclarir com es reparteixen els prop de 18.000€ que reben, justificant així eixa quantitat ja que dit així pot parèixer 

El desglossament, segons Pla i Revés, és el següent: 
  • 500€ per l’Assamblea de Teatre Amateur (realment aquest ingrés és per a la Federació de Teatre Amateur per despeses protocol·làries però el pagament es fa a través de Pla i Revés).
  • 1500€ per a la representació del Calvari (4 escenes congelades a l’aire lliure), el Grup corre amb les despeses de focs artificials i catering per als actors i ajudants. 
  • 800€ per a l’organització i respresentació d’Alteatre, dels quals l’Ajuntament es reembossarà gran part degut a que els ingressos de la taquilla són única i exclusivament per al consistori.
Per últim, des del Grup de Teatre, també critiquen el tractament que se li dona a l’exempció de tasses. Segons la regidora en qüestió esta exempció suma un total de 10.000€, però dóna esta xifra sense cap altra explicació, cosa que no deixa clar a que es deuen eixos diners. 

L’exempció és deguda a la cessió de Palau Altea, gràcies a l’acord al que van arribar totes les entitats culturals alteanes (grups de teatre, festes de barri, associacions…) pel qual cadascuna d’estes entitats sols pot demanar la cessió de Palau Altea una vegada a l’any.

Per aquest motiu a Pla i Revés se’ls fa una exempció de 10.000€, el que no explica l’Ajuntament és que estos diners no són sols per la representació de La Passió (única petició que fa el grup per a ocupar Palau Altea), sinó que són la suma de les diverses actuacions que fa el grup de teatre per a les diferents associacions que els demanen la seua col·laboració.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu