Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

9 de des. 2014

Amenacen amb denunciar a tot el ple municipal si canvia el PAI de Porto Senso

Rover Alcisa envia una carta a cadascun dels regidors d'Altea i els avisa que iniciarà accions penals si modifiquen el seu projecte

L'Ajuntament frena els canvis pel temor a una imputació general

Una constructora ha decidit anar a per totes. La modificació que planteja l'Ajuntament d'Altea sobre el seu projecte urbanístic ha motivat als seus responsables (Rover Alcisa) a remetre un carta a tots i cadascun dels membres de l'equip de govern del consistori en la qual els adverteix que iniciaran accions judicials contra ells, si continuen exigint unes condicions urbanístiques que, segons l'empresa, implicarien una reducció de l'edificabilitat.

De fet, l'Ajuntament d'Altea tenia previst aprovar en el seu ple del passat dijous una sèrie de canvis del projecte Marimontaña II (conegut com Porto Senso) que preveu la construcció d'una urbanització de luxe en una de les poques zones en primera línia de mar verge. La intenció del consistori era canviar el pla parcial per a millorar la integració paisatgística de futures edificacions reduint el seu impacte i les altures del mateix. No obstant açò, el punt va quedar damunt de la taula pel temor del ple a la carta amb to amenaçador enviada hores abans per part de la promotora.

Segons la documentació a la qual ha tingut accés EL MUNDO, els representants de Sauco Inversiones y Expagril (empreses vinculades a Rover Alcisa) van enviar a tots els regidors del ple municipal un escrit en el qual se'ls advertia que, en cas d'aprovar la modificació proposada, «s'exercitaria de manera expressa no solament les accions administratives pertinents sinó a més les accions penals que resulten procedents».

La constructora diu que els canvis són arbitraris i causen dany irreparable...... i l'arquitecte respon que no hi ha arbitrarietat i no 'toca' l'edificabilitat

La constructora els avisava que estarien aprovant «a propòsit una modificació del planejament absolutament contraria a dret amb vulneració directa dels drets adquirits».

Rover Alcisa entén que la modificació plantejada «generaria un perjudici irreparable» per als seus interessos. A més, la carta, per a assegurar-se que li arribava a tots els regidors el missatge demanava al secretari municipal la seua «lectura íntegra» durant el transcurs de la sessió plenària.

Va ser precisament l'advertiment d'exercir accions penals contra tots i cadascun dels edils del consistori (una cosa poc habitual en aquestes qüestions) i d'insinuar una possible prevaricació la que va fer que el punt es quedarà damunt de la taula. I és que tal com està el panorama polític, un procés penal pot acabar en una imputació a cadascun dels membres del govern local d'Altea que, malgrat que després no s'arribara a un judici oral, a pocs mesos de les eleccions, dificultaria a tots els responsables de la corporació repetir en les pròximes eleccions municipals i autonòmiques. Aquests dubtes i la possible no unanimitat en una qüestió tan delicada van fer que el punt quedara damunt de la taula malgrat que l'Ajuntament compta amb els informes tècnics favorables.

El propi arquitecte municipal va confirmar en un informe que la modificació de les normes urbanístiques del Pla Parcial de Porto Senso que havien sol·licitat els membres del govern d'Altea no alterava l'edificabilitat. En concret, l'arquitecte confirma: «es pot afirmar que en cap cas les modificacions introduïdes impedeixen la materialització de l'edificabilitat atribuïda pel pla».

Arbitrarietat

Respecte a la consideració que fa Rover Alcisa sobre que les noves consideracions imposades impedeixen que es materialitze l'edificabilitat -es queixa que els anteriors propietaris van aconseguir la llicència d'obres pel que insisteixen en la «arbitrarietat» de la modificació-, l'arquitecte respon que una afirmació «com l'anterior hauria d'acompanyar-se d'una mínima justificació, la qual cosa, igual que en la resta de l'escrit d'al·legacions, no es fa».

El propi tècnic indica que paraules com a «arbitrarietat tampoc haurien de pronunciar-se sense argument algun, però sí convé indicar ací que respecte a la llicència citada resulta que per resolució de la regidora d'Urbanisme de data de 21 de desembre de 2011 es va dictar un decret pel qual s'acceptava el desestiment de la llicència d'obra major sol·licitat pel promotor de la mateixa».

Amb aquests informes els membres de govern local d'Altea se senten recolzats tecnicament i creuen que han de mantenir les modificacions per a protegir l'entorn paisatgístic de la zona.

FONT: El Mundo

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu