Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

10 de des. 2014

OPINIÓ: l'Ajuntament té un Pla pel Comerç i un altre pels aturats

Una publicació local anunciava en portada que Miguel Ortíz va presentar un “Pla d’Acció Comercial” al que destinarien 800.000€. En la mateixa publicació i en una pàgina interior un altre anunci informava d’un “Pla d’Ocupació” al que destinarien 80.000€. 

Tot i això, les dues informacions ens diuen moltes altres coses: una en portada, l’altra en pàgina interior. Una 800.000€; l’altra 80.000€. La publicació pareix que ha classificat la importància de les notícies per la quantitat de diners. 

També ens informen de les prioritats del PP en el Govern municipal: Als comerciants 800.000€; als aturats 80.000€. Açò és tindre les coses clares, sobre tot, en l’aspecte ideològic. Una cosa així com dir: “els comerciants” són els nostres i amb “els pobres” farem una obra de caritat. I certament les coses estan clares i com en tants altres aspectes han deixat clara la seua ideologia: als comerciant centenars de milers; als pobres desenes . Com a declaració de principis no està mal: 10 a 1. 

Ara, deixant de banda la ideologia no pareix que els plans siguen molt intel·ligents. El gran problema dels comerciants és vendre i si la gent no té diners, les vendes sempre seran escasses. El que necessiten els comerciants és que hi haja diners circulant per poder fer caixa.

El pla d’ocupació és per quaranta persones, amb la qual cosa cadascuna d’elles rebrà 2.000€. Donades les seues situacions personals i la quantitat de diners no crec que els invertisquen en accions de la Telefònica, o els pegue per comprar-se un Masserati o fer un creuer de luxe . En bona lògica taparan els forats que puguen i se’ls gastaran....comprant en els comerços. 

És a dir: els 80.000€ del pla d’ocupació es convertiran en diners circulants i açò és el que necessiten que hi haja els comerciants. 

Diu també l’anunci que han hagut 190 sol·licitants al pla d’ocupació, que a 2.000€ sumarien 380.000, quantitat que a més a més de convertir-se en diners circulants haurien pogut alleugerir les penes de 150 persones més. I encara quedarien 500.000€ pels seus volguts comerciants o, millor encara, prorrogar el pla d’ocupació que beneficiaria a les persones aturades i als comerciants. 

Però tal volta pensen que els comerciants els votaran a ells i els del pla d’ocupació no, o tal volta els del PP d’Altea deuen de seguir la consigna de la filla del delinqüent Carlos Fabra: “que se jodan!”. 


Raimon Galiana

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu