Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

11 de des. 2014

El Molí dels Moros comença el procés de posada en valor i posterior restauració

l'Antic molí es troba ara mateix en procés de documentació 

Altea segueix obstinada a recuperar i posar en valor el seu patrimoni històric. O açò ens confirma la seua regidora d'urbanisme, Carolina Punset, que ha anunciat que dimarts passat van començar els treballs d'excavació arqueològica del Molí dels Moros. L'objectiu de la intervenció és documentar aquest be patrimonial per a conèixer-lo en profunditat. Aquesta peculiar i valuosa construcció, situada al costat del llit del riu Algar, respon a l'esquema dels molins fariners hidràulics de tipus islàmic.

La intervenció que l'equip de l'empresa Alebus S.L., està duent a terme en el molí permetrà documentar la construcció de forma exhaustiva. L'exhumació de les restes conservades de l'estructura farà possible explicar amb detall el seu funcionament, així com recuperar els escassos elements mobles que es puguen conservar.

La realització d'aquesta excavació servirà, a més, per a aportar la informació necessària per a la redacció del projecte de restauració i posada en valor d'aquest excepcional edifici que previsiblement començarà l'any que ve. 

De moment l'equip d'arqueòlegs ha creat una estructura per a evitar l'ensulsiada de la volta i ja ha pogut documentar una creu gravada en la seua façana que ha de correspondre al moment d'ús del molí. La cronologia d'aquests motius és molt àmplia però aquest tipus de motius se solen considerar signes de protecció.

FONT: Ajuntament d'Altea

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu