Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

13 de set. 2011

L'Ajuntament farà pagar als esportistes alteans

PP, Cipal i BLOC donen suport la creació d'un preu públic per a regular el servei 

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat, amb els vots a favor de l'equip de govern PP-CIPAL i el grup municipal del BLOC, una ordenança que regula les activitats esportives en les escoles municipals i escoles d'estiu, amb l'objectiu d'assegurar el seu bon funcionament i garantir la prestació del servei, tal com ha assegurat el regidor d'Esports, Sebastián Gómez. 

Durant el Ple la portaveu del BLOC en el debat, Inma Orozco, ha presentat una proposta de modificació que, després d'un recés de 10 minuts, ha estat presentada com esmena i aprovada amb el vot a favor del PP, Cipal i BLOC per a ampliar la bonificació per al segon fill al 30%. Una mesura que, per a aquest primer exercici, s'ha estipulat en un 50% per a ajudar a les famílies. Per la seua banda, el grup municipal socialista ha votat en contra de la mesura que Eloy Hidalgo ha qualificat de "incompleta i de no respondre a la realitat de l'esport alteà".

Gómez ha explicat que les escoles municipals i els cursos d'estiu li costen a l'Ajuntament 255.410 euros a l'any, i ha recordat que es tracta d'un servei que no és de primera necessitat i que el Consistori alteà presta de manera voluntària. Segons el regidor, el servei té un dèficit de 240.000 euros a l'any i la finalitat d'aquesta ordenança és que l'Ajuntament no haja de fer-se càrrec del 100% del seu cost. Per tot això, l'edil d'Esports ha defensat la mesura a l'assegurar que "o posem mesures urgents per a solucionar-ho, ho aquesta situació impossibilitarà la continuïtat dels cursos". Gómez ha reiterat que "aquest servei suposa un cost anual molt important per a les arques municipals i, en la situació actual en la qual ens trobem, no es pot seguir assumint en la seua totalitat".


Així mateix, ha posat de manifest que, amb l'aprovació d'aquesta ordenança, "els usuaris del servei aportaran el 38% del cost total, mentre que l'Ajuntament seguirà suportant el 62% restant, a pesar de ser un servei que no és de primera necessitat i considerat com voluntari".

Gómez també ha explicat que aquestes mesures ja s'estan aplicant en la majoria dels municipis espanyols i pràcticament en la totalitat dels municipis de la comarca. En aquest sentit, ha assenyalat que "com des de la Regidoria d'Esports, i des de l'equip de govern actual, volem continuar prestant aquest servei, veiem necessari que el cost siga compartit entre els pares dels xiquets que utilitzen el servei i l'Ajuntament".

Mitjançant aquesta ordenança, s'aplicarà un preu públic per a la pràctica d'aquestes activitats esportives i s'aconseguirà reduir el dèficit del servei en 97.350 euros a l'any. Concretament, els preus quedaran estipulats de la següent forma:

-Matrícules Escoles Esportives Municipals, 15 euros.

-Matrícules Escoles d'Estiu, 15 euros.

-Quotes Escoles Esportives Municipals per a no federats, 9 euros.

-Quotes Escoles Esportives Municipals per a federats, 15 euros.

-Quotes Escoles d'Estiu, a 8 euros l'activitat.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu