Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

15 de set. 2011

L’intent de fugida de Camps al Suprem encoratja l’oposició

Francisco Camps prefereix els madrilenys. Almenys, l’expresident valencià s’estima més que un jurat de Madrid el jutge pel cas Gürtel abans que ho facen els seus electors, els ciutadans valencians. A més, si el desig de Camps es compleix, aconseguiria guanyar temps i evitar asseure’s a la banqueta abans de les eleccions generals. Davant aquesta escapada a la justícia i als valencians mateix, l’oposició s’ha indignat i ha demanat explicacions a Gènova.
Justament abans que el president del tribunal assenyale la data de l’esperat judici, Camps ha manifestat a través d’un escrit que siga el Tribunal Suprem el que el jutge per la causa dels vestits, instruïda fins ara pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJ). Segons al·lega l’expresident de la Generalitat i apel·lant a l’Estatut d’Autonomia, si foren certs els regals rebuts per la trama Gürtel pels quals se l’acusa, aquests fets es van produir a Madrid i per tant, senyala, prefereix que el jutgen a Madrid. D’aquesta manera, Camps evitaria ser jutjat per un jurat popular compost per ciutadans valencians. 

A més, si la petició s’accepta, el procés hauria de començar de nou, de zero, després de més de dos anys i d'haver passat per tres tribunals. Així, el judici no se celebraria abans del 20N, i per tant, el currículum de Camps no afectaria Rajoy en el seu camí cap a la Moncloa.


Aquesta escapada de Camps cap a Madrid, ha estat el tema del dia d’ahir a Les Corts. Tots a una, Compromís, PSPV i EUPV han criticat durament la maniobra de l’expresident, acusant-lo de fugir de la justícia i del judici dels valencians. La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha qualificat de “maniobra dilatòria” la petició. “El canvi de València per Madrid podria entendre’s si s’estiguera tractant d’un altre tipus de delicte però en este cas, el lloc és el País Valencià, on ell ha rebut els regals en raó del seu càrrec”, ha afirmat Oltra. 

També la portaveu d'EUPV a les Corts, Marga Sanz, ha assenyalat que aquesta estratègia de dilació del procés judicial resulta contradictòria amb les "ganes" que Camps deia que tenia de declarar. I és que l’anunci suposa un canvi d’actitud davant la seua presumpta implicació al Gürtel. Mentre que sempre ha manifestat que confiava en la justícia i volia que es fera llum sobre tots els casos que se li imputen, ara pretén ajornar aquesta llum i allunyar-se de la valoració dels valencians. 

Per al portaveu del PSPV a la cambra, Ángel Luna, es tracta “d’una manera claríssima de desvirtuar la institució del jurat, ja que aquesta està prevista precisament perquè, sobretot als polítics, ens jutgin els nostres electors, els nostres propis ciutadans”. “Està fora de tota lògica política i fora del respecte que es deu als ciutadans de la Comunitat”, declarava. 

A més, no s’entén aquest canvi de banqueta quan l'exvicepresident del Consell, Víctor Campos, i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme i excap de Protocol de la Diputació de València, Rafael Beroret –imputats també pel Gürtel– han reconegut el delicte davant el TSJCV . Segons Oltra, darrere de la petició de Camps hi ha un “interés partidista”. 

Per a alguns, la nova estratègia de Camps pot tenir el seu punt de partida al PP central. “No sé si és Gènova qui ha donat l’ordre perquè no vol que la situació judicial de Camps entele la seua campanya però Rajoy haurà d’assumir les conseqüències”, afirma Oltra. També Luna s’ha posicionat en la mateixa línia i ha reclamat al president del PP nacional, Mariano Rajoy, i al president de la Generalitat, Alberto Fabra, “una actuació contundent” al respecte, ja que assegura, es tracta d’una “falta de respecte absoluta als valencians”.

 FONT: L'Informatiu

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu