Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

10 d’oct. 2011

Èxit del valencianisme este Nou d'Octubre

El 9 d'octubre, dia nacional dels valencians, el valencianisme ha eixit al carrer a celebrar amb orgull la seua diada i reivindicar el futur que vol per al seu poble. Així, la gent de Coalició Compromís ha participat este matí en la Processó Cívica de la capital valenciana, superant el seu rècord de participació amb vora el triple de participants respecte l'edició de l'any passat. A més, la participació de la coalició valencianista ha estat doble per via dels seus regidors i diputats, que també han desfilat, junts, baix els plecs de la nostra senyera.
 
Militants i simpatitzants de Compromís, amb el coŀlectiu del BLOC Nacionalista Valencià de la Ciutat de València i comitives del BLOC Jove i dels Joves amb Iniciativa han desfilat darrere de la Reial Senyera este matí a les 12:00h. pels carrers de València. El seu grup, que destacava per la presència d'estrelades o senyeres de lluita i que estava format per gent de totes les edats, des de xiquets a gent major, ha desfilat sense incidents i ha recitat nombrosos càntics reivindicatius com "Visca València Lliure", "Som Valencians" o "On estan, on estan, els diners dels valencians". Este últim ha estat un dels més apreciats pel públic assistent, que solia respondre amb aplaudiments. 

Malgrat l'intolerància mostrada pels grup d'ultradreta GAV-España 2000 (que han desfilat en un sol bloc, juntament amb gent de FACAO i un grup de Carlins navarresos a qui han convidat) la comitiva valencianista ha realitzat el recorregut amb total normalitat, gràcies, en part, al bon treball de les forces de seguretat. Al capdavant de la pancarta reivindicativa hi podiem trobar al diputat a les Corts Valencianes i secretari general de les joventuts del BLOC, Fran Ferri, l'ex-secretari general del BLOC JOVE i candidat al Senat per Compromís, Pere Fuset i Enric Morera, qui s'ha sumat a la comitiva quan esta ha arribat al Carrer de la Pau, doncs abans es trobava a la capçalera de la processó junt a les autoritats. 


Altres autoritats que han desfilat junt la Senyera són Consol Castillo, regidora de Compromís a l'Ajuntament de València, i que ha tingut l'honor de portar una borla de la Senyera, Joan Ribó, regidor també a València i Emili Altur, diputat del BLOC-Compromís a la diputació de València, que ha desfilat amb una xapa reivindicativa amb l'slogan "Sí al Valencià". 

Pel que fa a la vesprada, la manifestació reivindicativa de la comissió Nou d'Octubre  s'ha realitzat amb presència de les entitats i partits que convocaven. El grup més nombrós ha estat el de Compromís, on ha tornat a desfilar la comitiva valencianista de la processó cívica -i on Joan Ribó s'ha sumat al seu capdavant- i s'han sumat altres pancartes, a destacar una a favor de l'ensenyament en nostra llengua realitzada pel coŀlectiu del BLOC de Benifaió. 

Al final de l'acte, al Parterre, el fill d'Enric Valor ha llegit el manifest. 

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu