Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

6 d’oct. 2011

'Som País Valencià, volem decidir', lema de la manifestació del Nou d'Octubre

La llengua, TV3 i mesures socials per eixir de la crisi, principals demandes del manifest

'Som País Valencià, volem decidir' és el lema de la manifestació del Nou d'Octubre d'enguany, que eixirà diumenge a les sis de la vesprada de la plaça de Sant Agustí de València. Enguany, les entitats i partits que convoquen la manifestació volen demanar una eixida social a la crisi i la recuperació de les emissions de TV3 i volen criticar el projecte de model trilingüe a l'escola i del requisit lingüístic al funcionariat.

El portaveu de la Comissió Nou d'Octubre, Toni Gisbert, ha explicat que encaren aquesta Diada amb 'expectativa doble, positiva i d'esperança'. I ha destacat que els partits, sindicats i entitats que en formen part han aconseguit unes majories socials de consens que impliquen cada vegada més gent; i també ha remarcat que hi ha hagut un canvi d'actituds del govern valencià després de la dimissió de Camps. Però també ha volgut deixar clar que només hi ha gestos i paraules però no fets concrets i que per això cal ser prudents.


'Som País Valencià, volem decidir'

El manifest, amb el lema 'Som País Valencià, volem decidir' el llegirà al Parterre, a l'acabament de la manifestació, el fill de l'escriptor Enric Valor, l'any en què es commemora el centenari.


El gros del manifest presentat aquest dimecres se centra en aspectes com la garantia d'un ordre econòmic i social equitatiu, la dació de l'habitatge en pagament del deute hipotecari, mesures de canvi real de la política econòmica, un sistema educatiu digne, laic, de qualitat, gratuït i en valencià, un nou model energètic amb el tancament de la nuclear de Cofrents, una reforma de la Constitució amb llistes obertes, primàries i la possibilitat d'Iniciativa Legislativa Popular amb 100.000 signatures o l'autogestió dels tributs valencians.

La Comissió Nou d'Octubre l'integren CCOO, UGT i Intersindical Valenciana; entitats com la Societat Coral el Micalet, Ca Revolta, Valencians pel Canvi, Acció Cultural del País Valencià i Escola Valenciana i partits com el Bloc Nacionalista Valencià, Esquerra Unida del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, el Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), els Verds del País Valencià i Iniciativa del Poble Valencià.

FONT: Vilaweb

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu