Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

31 de març 2012

Compromís comença nova etapa

 Bloc, Iniciativa i Verds aprovaran un nou reglament conjunt per a la coalició

La Coalició Compromís comença aquest cap de setmana una nova etapa, just quan el PSPV malda al seu congrés per presentar-se com l'alternativa política al Partit Popular. BlocVerds Iniciativa ratificaran avui les noves normes de règim intern de la coalició, que es presenta des d'ara com una 'cooperativa de partits'. Aquest reglament permetrà aglutinar de manera permanent i estable" futures incorporacions, tant de partits polítics com d'independents.

El portaveu de Compromís i secretari general del Bloc, Enric Morera, ha destacat que hi ha prop de quatre mil peticions d'incorporació a la coalició, de les quals cinquanta són regidors de formacions independents en municipis del País Valencià. També confien a afegir-hi el moviment verd valencià i donar força a les organitzacions comarcals.

La previsió és tenir al final de l'any prop de deu mil militants. 'L'objectiu és ser la segona força política', diu en aquest sentit el secretari d'organització del Bloc, Josep Melero.

Quant a la incorporació a Equo, Morera ha apuntat que 'es treballa perquè Equo formi part de l'organització de Compromís. Pot ser-ne un soci'.


Els òrgans de govern

Les normes de funcionament estableixen que els partits polítics de la coalició mantenen la plena independència, per més que hauran de donar compte de la seva acció a l'organització conjunta. Els desacords que puguin sorgir es plantejaran en els òrgans corresponents. A més, han de facilitar la llista d'afiliats, tot i que la coalició reconeix també la figura de les 'persones adherides'.

Els òrgans de la coalició seran: el consell general, que és el màxim òrgan de la formació entre congressos i serà el responsable de dictar les normes i el reglament que regirà la coalició; la comissió executiva nacional, que serà el màxim òrgan executiu, encarregada d'aprovar els comptes i pressupostos, entre més afers, com ara vetllar pel compliment de les normes i acords adoptats. Serà format per vint-i-un membre, la majoria dels partits fundadors (deu del Bloc, cinc d'Iniciativa i dos dels Verds-Esquerra Ecologista). Les decisions es prendran preferentment per consens.

Primàries i codi ètic

D'una altra banda, els candidats a càrrecs electes seran designats mitjançant vot directe i per un procés de primàries en què participaran, 'com a mínim, tots els membres de la Coalició Compromís'. El principi a seguir és una persona, un vot.

El codi ètic regula, entre més aspectes, que els càrrecs públics només percebran els honoraris corresponents al seu càrrec i no acceptaran regals ni obsequis per raó del seu càrrec.

La Coalició té un règim disciplinari i un comitè de garanties i control per vetllar pel compliment de les normes i principis de funcionament.


FONT: Vilaweb

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu