Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

30 de març 2012

La Vaga General d'ahir un èxit total al País Valencià


Prop de 400.000 valencians omplin els carrers contra la reforma laboral del PP · La Vaga General es va seguir massivament al País Valencià

Després de la jornada de vaga general tornem a la normalitat i ho fem informat de la mateixa i de les manifestacions que ahir a la vesprada van omplir els carrers del País Valencià. 

Segons els sindicats el seguiment de la vaga al País Valencià ha estat extraordinari amb un 76% de treballadors que es van unir a la convocatòria. 

El seguiment ha estat total en: Port de València, aeroport, nombrosos polígons industrials, centres de distribució de mercaderies, arreplegada de fem… En el sector del transport i de neteja el seguiment ha estat important. En empreses com FGV han tingut un seguiment quasi total, a excepció de les persones vinculades a la direcció de l’empresa. En RENFE, ADIF i les empreses auxiliars ha estat del 85%. En el transport públic de València ciutat l’aturada ha estat total. Les treballadores i treballadors d’EMT han ocupat les depedències del Consell d’Administració que pretén aprovar la rebaixa dels salaris.

En Educació el seguiment ha estat del 60% en pública, del 45% en privada i quasi total en les universitats valencianes. La presència de l’alumnat ha estat escassa en els nivells d’infantil i primària i nul·la en els postobligatoria i universitaris.

En sanitat pública ha estat del 55 – 60 %. En aquests dos sectors, sanitat i educació, els serveis mínims han estat abusius. Molts treballadors i treballadores en serveis mínims han manifestat la seua voluntat de computar com a vaguistes.

En les administracions i empreses públiques el seguiment ha estat: administració i empreses de la Generalitat Valenciana un 55-65%; IVADIS, Corts i Centre d’Emergència un 90%; RTVV un 75%; Correus un 75% i Administració de Justícia un 52%. En aquesta darrera els serveis mínims han estat molt elevats. La vaga també ha tingut un seguiment important en les diferents administracions locals i de l’estat.  


Una dada que posa en evidència el gran seguiment de la Vaga General és la baixada del consum elèctric.
 
Manifestacions arreu del País Valencià

La manifestació de València ha mantingut l'altíssim grau de participació que havien assolit les darreres mobilitzacions contra les retallades del Consell i la repressió policíaca patida pels estudiants de l'institut Lluís Vives. De fet, els sindicats convocats han situat la xifra de participació en 250.000 persones. Com a mostra de la gran afluència, la cua de la marxa ha tardat unes dos hores a començar a caminar, i quan ho ha fet ha hagut d'aturar-se contínuament.

A Alacant la manifestació també ha estat massiva i els organitzadors han parlat d'una participació de vora 100.000 persones, amb la presència de pràcticament tots els sectors. El recorregut s'ha completat sense que es produïra cap incident. L'esquerra independentista ha estat representada per Endavant, Maulets, i el SEPC.

En quant a Castelló, el bloc anticapitalista de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa -de la que forma part l'esquerra independentista-, ha aplegat unes 3.000 persones que han marxat per davant de la pancarta dels sindicats majoritaris (rere la qual hi ha havia uns 10.000 manifestants). Al final del recorregut el bloc anticapitalista s'ha separat per acabar a la plaça de les Aules, on s'ha llegit el seu propi manifest.

A Gandia s'havia convocat un ple de l'ajuntament en què s'havien de votar i aprovar els pressupostos: només hi han acudit els regidors del PP i tres representants del PSOE -la resta han fet vaga-. Un grup de persones ha desplegat una pancarta contra aquests pressupostos i s'han produït identificacions. A Xàtiva la concentració del migdia s'ha transformat en una manifestació d'unes 1.000 persones.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu