Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

2 d’abr. 2012

El Plenari acata la sentència del TSJV i aprova el Pla d'Ajust

El Ple va aprovar per majoria acatar la sentència del TSJV que anul·la la concessió d’aigües ala UTE ‘Aigües d’Altea’ · S’aprova el Pla d'Ajust per a pagar factures pendents a proveïdors per valor de 14.680.000 d’euros

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de València (TSJV) contra l’adjudicació de l’aigua a la UTE ‘Aigües d’Altea’ va obligar al Plenari a aprovar, per majoria, acatar la sentència que obliga a l’Ajuntament a lliurar la concessió a l’altra empresa que e va presentar, ‘Aqualia’. El TSJV va decidir anul·lar la concessió aprovada l’agost de 2008 per considerar que l’adjudicació no va complir amb els tràmits administratius i no es va acceptar la decisió dels tècnics de la Mesa de contractació, que es van decantar per l’opció presentada per ‘Aqualia’. 

La concessió de l’aigua va ser aprovada en el Plenari d’agost de 2008 amb els vots a favor del PP i el BLOC

La decisió d’acatar la sentència presa al Plenari de divendres suposa que a partir d’ara l’empresa encarregada de la gestió de la xarxa d’aigua potable serà ‘Aqualia’ que prèviament haurà de liquidar les despeses que deixa l’actual empresa ‘Aigües d’Altea’, com ara 4 milions d’euros en inversions per a sanejar la xarxa d’aigua potable i el clavegueram o altres 4 milions de cànon, que ja va pagar en el seu moment l’empresa que fins ara ha gestionat el servei. 

Esta decisió també suposa una modificació en el preu de l’aigua, que serà adaptat a l’oferta que en el seu dia va presentar ‘Aqualia’, cosa que suposarà una reducció d’un 30% de l’actual preu de l’aigua. 

El BLOC va defensar la seua decisió

El portaveu del BLOC Toni Ripoll va aprofitar els seus torns de paraula per a defensar en tot moment la decisió que va prendre el seu grup l’any 2008. Segons el BLOC l’opció escollida per ells i pel PP es la que, a llarg termini, era la millor opció per al poble d’Altea i la que suposaria una major inversió assegurada i una pujada més baixa de tarifes.


En primera instància, el Jutjat Contenciós-Administratiu Núm 1 d’Alacant, va ratificar la decisió de l’Ajuntament, argumentant que estava suficientment motivada i, per tant, avalant les tesis presentades pel BLOC d’Altea. 

Toni Ripoll va criticar la decisió del TSJV que obliga al‘Ajuntament a acatar la sentència i donar la concessió a ‘Aqualia’ perquè, per a ells, esta és l’opció que “oferia preus més baixos, per a després pujar-los” i va afegir que “amb el temps es podrà comprovar com no es poden mantenir els preus que oferia ‘Aqualia’ per que estan per baix del mercat”.

El PSPV celebra la sentència que els dóna la raó

Andrés Ripoll va afirmar durant el Plenari que el TJSV els ha donar la raó, ja que ells van defensar i votar l’opció que presentava ‘Aqualia’. “PP i BLOC van defensar una proposta que no s’ajustava a la llei, com així ho ha dit ara el Tribunal”.

L’ex-alcalde va explicar que realment el Tribunal “no anul·la l’adjudicació sinó que obliga a que es lliure a l’empresa que va ser aprovada per la Mesa de contractació”. Ripoll també va acusar l’actual alcalde popular, Miguel Ortiz, de prevaricació mentre es debatia aquest tema i ell estava a l’oposició. L’actual alcalde va demanar al Secretari que arreplegara les paraules del regidor socialista per a portar-les als serveis jurídics per si foren constitutives de delicte. 

Miguel Ortiz va defensar la decisió del PP
L’alcalde popular va defensar la decisió presa pel seu grup durant el plenari de 2008 afirmant que “amb majoria democràtica, per a nosaltres eixa era la decisió més encertada, i uns altres van creure el contrari”.
Per a Ortiz ara s’inicia un procés que no es sap ben bé com quedarà i “el temps dirà si Aqualia ofereix a dia de hui uns preus irreals que després haurà de pujar”.

El Ple de l'Ajuntament d'Altea també va aprovar al passat plenari, amb els vots a favor del Partit Popular i les abstencions del PSOE i del BLOC, el Pla de Sanejament que exigeix el govern central per a poder realitzar una operació d'endeutament per valor de 14.680.000 euros. Gràcies a esta mesura, es pagaran factures pendents a 403 proveïdors alteans.

El Pla de Sanejament es va remetre el dissabte passat, sistemàticament telemàtic al Ministeri d'Economia, ja que el termini acabava el divendres. A part, queden altres 9,5 milions d'euros pendents de pagar a proveïdors, que no compleixen els requisits del govern central, per a accedir a aquest Pla de Sanejament. A aquesta xifra, també cal afegir els 45 milions d'euros, en concepte de les reclamacions corresponents als contenciosos presentats contra la gestió de l'anterior equip de govern. 

Ortiz ha recordat que, tal com exigeix el Ministeri, les administracions públiques han d'anar adaptant els serveis voluntaris al cost real, alhora que es redueixen les despeses, disminuint la despesa corrent, sense necessitat de realitzar cap retallada en l'àrea de Personal, una mesura que no ha aplicat durant aquest primer any de mandat, ja que va fer fora de l’Ajuntament a 16 persones.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu