Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

7 de maig 2012

Crònica del Plenari del mes d’abril

Es van aprovar la divisió horitzontal del CEAM i l’adhesió a una proposta de les AMPA d’Altea entre altres punts 

El plenari del dia 3 es va aprovar la divisió horitzontal de l'edifici del CEAM per a aconseguir que cadascuna de les 38 habitatges socials tinga una referència cadastral. La justificació és que d'eixa manera es podrà tindre accés a més subvencions en deixar de comptabilitzar com a una unitat el conjunt de les vivendes.
Per al BLOC-Compromís, caldria haver inclòs en l'expedient quines són eixes noves subvencions, qui les rebrà i si això afecta en algun altre extrem a les persones que les ocupen o que les poden ocupar en un futur. Per contra, com va indicar Toni Ripoll, l'únic informe existent deixava constància que la ‘Fundación para nuestros mayores Villa de Altea’ ja havia fet l'escriptura i només esperaven l'acord plenari per poder-la inscriure al registre.
D'esta manera, una volta més, la informació sobre temes ralacionats amb la Fundació és poc transparent. Per eixe motiu, el vot del BLOC d’Altea va ser contrari.

També va passar pel plenari el desnonament de l'últim ocupant que queda en les conegudes com a cases dels mestres, al camí vell d’Alacant, junt al Conservatori de Música.
Sembla que esta persona, tot i no tindre ja dret a esta vivenda,  s'ha negat a abandonar-la. Els regidors del BLOC-Compromís van voler felicitar l'equip base de Serveis Socials que ha planificat el reallotjament i seguiment de les famílies que habitaven estes cases i que havien patit una degradació insostenible.
Tot i això, es van abstenir en la votació per entendre que no calia el tràmit plenari per a exercir pressió sobre este últim ocupant que, com consta en l'expedient, té una pensió i un immoble en propietat i, per tant, cap dret sobre este pis de propietat municipal, i van afegir que “ Més avant serà moment de decidir el futur d'este edifici”.



D'altra banda, tots els grups van ratificar amb el seu vot favorable les al·legacions presentades a la resolució de la Conselleria de Cultura per la qual s'inicia expedient de Bé Cultural amb categoria de Conjunt Històric a favor del Baluard i recinte renaixentista de la vila d'Altea.
Es tracta d'una normativa provisional que serà revisada en un futur pel Pla Especial de Protecció que dissenye l'Ajuntament d'Altea. Per això, el regidor del BLOC-Compromís, Jaume Llinares,  va demanar que quan es parla de la coneguda Casa de les Torres -tristament tombada fa anys- s'exigisca que la reconstrucció del seu exterior respecte la imatge de la antiga construcció. També va senyalar que els propietaris d'esta àrea han d'estar tranquils perquè està tramitació no implicarà en realitat més restriccions que les que ja marcava el PERI, però sí que pot servir per aconseguir la convivència respectuosa del comerç, la restauració i les persones que hi viuen allí.

L'últim punt, on es tractava l'adhesió dels grups municipals a una proposta de les AAMMPPAA, va ser, de llarg, el més discutit. PP i Cipal van convertir el que havia de ser un acte de deferència i de respecte a estes associacions en un espectacle lamentable per tal de no posicionar-se clarament sobre l'escrit.

Recordem que el dia 22 de març les AAMMPPAA dels col·legis Les Rotes, Garganes, Altea la Vella, L'Olla i dels IES Altaia i Bellaguarga van presentar una proposta a tots els grups polítics on se'ns demanava que instàrem a Conselleria a promoure un pacte en favor de l'ensenyament públic on estiguen representats tots els estaments de la comunitat educativa.
L'escrit deia: "Si realmente les interesa preservar la educación pública como un bien común y máximo garante de la buena salud de un estado de bienestar sólido y de una democracia sana, les rogamos eleven al pleno esta propuesta y hagan llegar al Conseller de Educación esta petición por un Pacto a favor de la Enseñanza Pública. Los padres y madres a quienes representamos les apoyaremos".

Davant del silenci de la Regidora d'Educació, que se suposa que ha de donar compte a la resta de grups dels escrits que passen per registre, el Grup Municipal BLOC-Compromís va demanar que s'atenguera la petició i que es tractara en Comissió Informativa com a pas previ per a portar-la al plenari. Arran d’aquesta petició, el dia 6 de maig es decideix entre tots els grups de quina manera es redactarà la proposta i el dia 13 només el BLOC-Compromís i el PSOE s'adhereixen a la proposta de les AAMMPPAA.

El dia del plenari, el govern Cipal-PP presenta una moció alternativa -segons ells consensuada amb les AAMMPPAA 3 dies abans- on es proposa la creació d'una Mesa de treball per al foment de l'èxit escolar. A banda de qüestionar que la Regidora d'Educació no participara en la Junta de Portaveus prèvia al plenari, el BLOC no tindria cap  problema en donar suport a eixa proposta, tot i que caldria estudiar si entra en conflicte amb les competències del Consell Escolar Municipal. Però en cap cas s'hauria d'haver plantejat com a alternativa perquè en realitat es tracta d'una iniciativa diferent que només abarca l'àmbit local, van afegir.

Per al BLOC-Compromís, esta maniobra d'última hora només respon a la incapacitat “totalment voluntària” de Cipal de desmarcar-se de les polítiques del Partit Popular. Cipal ha passat de donar suport al moviment 15M a defensar la política econòmica del Partit Popular a nivell estatal, autonòmic i local.
De fet, la mateixa regidora d'educació, a banda d'insistir en el discurs recurrent de que "desde Altea no podemos hacer más", va dir textualment que "Cipal está de acuerdo con el contenido de este escrito" deixant en evidència que posen els seus interessos de partit per davant de la voluntat de 6 de les 7 AAMMPPAA alteanes, desoint, per tant, el 90% dels pares i mares de les escoles públiques alteanes.

Per això, la regidora Imma Orozco -que va ser qui va defensar la postura del BLOC-Compromís en este assumpte-, va proposar a la Regidora d'Educació de Cipal que es votaren les propostes de manera separada per poder donar suport a les dos, a la qual cosa es va negar.  A més, li va demanar que donara la seua opinió sobre el fet que els centres d'Altea perdran 21 professors el curs que ve i augmentaran les seues ràtios de 25 a 30 alumnes segons la demanda, passant per alt que les aules no estan preparades per a tindre tants xiquets. La resposta, com sempre, va ser que no és de la seua competència.

El BLOC-Compromís assegura que considera lamentable que la regidora de Cipal i els seus socis del PP no exercisquen pressió davant de Conselleria, excusant-se en que no servirà de res. A més, en altres ocasions sí que han donat suport, i fins i tot n'han sigut promotors, de propostes que excedeixen l'àmbit local, com per exemple en suport del poble Saharauí o del Corredor Mediterrani.
Per la seua part, els regidors del BLOC-Compromís es comprometen a portar les reivindicacions de tots els alteans i alteanes tant a les Corts Valencianes com al Congrés dels Diputats, com ja han fet amb temes com la protecció del riu Algar, la dotació d'un metge a temps complet per a Altea la Vella o la gratuïtat de l'AP7.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu