Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

8 de maig 2012

El Govern de Rajoy frena el Front Litoral


La signatura del contracte que garantiria la realització del projecte porta paralitzada més de tres mesos
Eloy Hidalgo amb Herick Campos
El Grup Socialista en el Congrés ha presentat una Proposició No de Llei per a demanar l'inici immediat de les obres del projecte de rehabilitació de la façana marítima d'Altea, que es debatrà en la Comissió d'Agricultura, Alimentació, i Medi ambient.

Aquesta iniciativa ha sigut promoguda pels diputats Leire Pajín, portaveu del PSOE en aquesta comissió, i Herick Campos, i ha sigut subscrita pels també diputats per Alacant Federico Buyolo i Gabriel Echávarri.

En la pròpia iniciativa es recorda que el passat mes de novembre de 2011 el Govern d'Espanya va aprovar l'adjudicació de l'actuació en la Façana Litoral d'Altea, i s'insta al Govern al fet que concloga el procés de licitació, si és que quedara algun tràmit per complir, inicie les obres de forma imminent, consigne les partides pressupostaris oportunes i necessàries en 2012 i els anys successius, i al fet que no hi haja retard algun en els terminis establits en l'adjudicació motivats per retards en els pagaments o per falta de fons.

Herick Campos ha recordat el compromís i obstinació de l'anterior Govern amb el projecte, així com el de l'agrupació local del PSPV-PSOE i l'anterior govern local socialista, i que “gràcies a aquesta voluntat de millorar el projecte inicial, Altea tindrà una façana litoral que serà un atractiu més i que recuperarà espais en primera línia de costa i platja per a veïns i turistes”.


Per la seua banda Eloy Hidalgo, Secretari General local del PSPV-PSOE, ha recordat que “el PP exigia fins fa pocs dies abans de les eleccions del 20 N la licitació immediata, per la qual cosa espere que ara facen el mateix, i exigisquen al Govern del PP que no pare la licitació, ni l'inici de les obres. No entenem que no es signe el contracte si diuen que és una prioritat i que té pressupost. Sembla que no ho vulguen signar per a no haver d'indemnitzar a l'empresa quan no es faça aquest projecte emblemàtic i tan important per a l'economia local ”.

El projecte de rehabilitació de la façana marítima té un pressupost de 13.631.620 euros i contempla actuar al llarg de 1.600 metres, entre la desembocadura del riu Algar i el port pesquer, multiplicant per vuit la superfície actual de platja en el casc urbà, a més d'eliminar ‘el xarco’del passeig marítim i crear una zona d'esplai i d'oci en un passeig per als vianants paral·lel a la mateixa.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu