Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

5 de maig 2012

Eleccions anticipades o plebiscit?

La petició per part d'Esquerra Unida de la dissolució de les Corts i la convocatòria d'unes eleccions anticipades en resposta al desistiment del Consell en l'exercici de les seues funcions i a l'anunci de la privatització de la Sanitat pública, desencadena la reacció de la resta de grups parlamentaris.

Malgrat la serietat de la proposta, ni era el primer ni l'últim comentat pels diputats d'Esquerra Unida en la roda de premsa posterior a la junta de síndics celebrada ahir en les Corts. "Davant la incapacitat del Consell per a lluitar contra l'atur" i el desistiment de responsabilitats en les matèries en les quals té competència per a ser un simple "executor de les ordres del govern central", a resultes de la qual cosa han anunciat la privatització de la Sanitat pública, "Esquerra Unida reclama la immediata dissolució de Les Corts i la convocatòria d'unes eleccions anticipades".
 
Així ho amollava a boca de canó la diputada Marina Albiol, despertant definitivament als periodistes presents en la sala, que al final de la roda de premsa amb prou faenes encertaven a preguntar per si l'organització compta amb el suport d'Izquierda Unida per a plantejar esta iniciativa ("som una organització federal i no la necessitem", va contestar Ignacio Blanco). No obstant açò, la proposta marcaria les rodes de premsa de la resta de síndics, i el grup Compromís va ser el que analitzaria la proposta amb més detall.


Rafael Blasco va anunciar que el moment de "exigir amb fermesa" el "finançament que mereix la comunitat ha arribat"; encara que en lloc de reclamar-la directament al president Mariano Rajoy en una de les seues múltiples trobades el PPCV la realitzarà en Les Corts mitjançant una PNLL
"L'hora d'exigir més finançament ha arribat"

Finalment, al PSPV, el portaveu Antonio Torres es va limitar a assenyalar que el seu grup "atendrà el que el partit decidisca" sobre la proposta d'eleccions; mentrestant, Rafael Blasco, portaveu del PP, la va considerar un gest "de cara a la galeria". No obstant açò, en la mateixa compareixença, Blasco va anunciar que el moment de "exigir amb fermesa" el "finançament que mereix" la comunitat "ha arribat"; encara que en lloc de reclamar-la directament al president Mariano Rajoy en una de les seues múltiples trobades —moltes prèvies als pressupostos del 2012 encara per confirmar— el PPCV la realitzarà en Les Corts mitjançant una proposició no de llei en la qual es reivindicarà que es reconega l'increment de població en l'autonomia i que s'equipare el finançament per càpita dels valencians a la mitjana estatal. 

Una iniciativa llargament esperada i que arriba ara, quan refermen les sospites sobre la inoperància i falta d'autonomia del Consell presidit per Alberto Fabra.


0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu