Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

15 d’oct. 2012

El PSOE acusa a l’equip de Govern d’oposar-se a la rebaixa de l’IBI

“El govern d'Ortiz – Punset s'oposa a una rebaixa en el tipus impositiu de l'ibi” 
 
Hidalgo: “Les raons donades per a no rebaixar el tipus de l'IBI ens porten a pensar  que Ortiz i Punset estiguen planejant seguir el camí iniciat per Rajoy i que l'any que ve torne a pujar el rebut de la contribució a Altea”

En l'últim Ple celebrat en l'Ajuntament d'Altea el Grup Municipal Socialista va presentar una moció per urgència en la qual, basant-se en diferents informes de la intervenció municipal i en les projeccions arreplegades en el Pla Financer de re-equilibri i sanejament de febrer de 2011 i el Pla Financer de re-equilibri i sanejament 2012-2021, se sol·licitava que es modifique l'Ordenança Fiscal de l'Impost de Béns Immobles, de tal forma que el tipus impositiu es reduïsca fins al 0'52. Els vots en contra de la majoria absoluta del PP-CIPAL van impedir que la proposta socialista seguira endavant.

Segons el portaveu socialista, la moció explica que “en aquests tres últims anys s'han aplicat rebaixes en el tipus impositiu de l'IBI perquè el procés de revisió dels valors cadastrals del municipi no afectara als rebuts dels ciutadans. En concret, es va produir una primera rebaixa del 0'825 al 0'75, una segona fins al 0'65 i una tercera fins al 0'58”.

La moció socialista contínua dient que amb l'objecte de continuar aplicant les eines disponibles per a pal·liar l'efecte de l'increment de valor cadastral amb motiu de la revisió efectuada, tal com es va comprometre el Grup Municipal Socialista, es proposa una nova rebaixa. Es tracta de seguir la senda iniciada de rebaixar un 10% el tipus impositiu, fixant-ho en el 0'52. És a dir, aclareix Hidalgo, “el que pretenem els socialistes alteans és que l'any que ve el rebut de la contribució no puge i la forma de fer-ho és aprovant aquesta proposta”.

Durant el debat es va donar l'opció que es tractara com una proposta conjunta “perquè el realment important és que s'evite que els rebuts pugen” però els partits que formen el govern, PP i Cipal, es van negar. Per a Hidalgo “és preocupant que no hagen volgut baixar el tipus de l'IBI però més preocupant són els arguments que han donat per a no fer-ho, sembla que Ortiz i Punset estiguen planejant seguir el camí iniciat per Rajoy i que l'any que ve torne a pujar el rebut de la contribució a Altea”.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu