Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

22 d’oct. 2012

Els moros i cristians alteans desacrediten a l’Ajuntament


En la consulta d’opinió no vinculant del passat dissabte els fester van decidir, per una xicoteta majoria, dir no al canvi dels dies festers

El passat dissabte es celebrava al centre social i de la tercera edat el referèndum per a saber l’opinió dels membres de l’Associació de Moros i Cristians d’Altea. A les votacions van acudir més del 50% dels membres de l’Associació, que van exercir el seu dret a vot. 

La vesprada va transcórrer en un ambient d’amistat i tranquil·litat mentre es feia una llarga cua per a poder exercir el dret a vot, com es pot comprovar a la imatge que acompanya la notícia. 

Un total de 470 festers van donar la seua opinió a la pregunta de “Estas d'acord amb el canvi de festes?”, guanyant per una diferència de 74 vots el NO (272 en contra, 198 a favor del canvi).

Falta d’organització i planificació de l’Associació

Les votacions es van celebrar el passat dissabte, però amb un poc de planificació tot s’haguera pogut solucionar de manera més tranquil·la i organitzada, ja que l’Associació sabia des del mes d’abril la idea de l’equip de Govern de modificar els dies festius, temps més que suficient per a avisar i informar als festers i realitzar les votacions amb calma i amb tota la informació necessària sobre les propostes. 

Molts festers han criticat que no se’ls haja informat de manera correcta i se’ls haja explicat cada proposta de manera detallada amb els pros i contres de cadascuna, anant així a votar unes propostes que no acabaven de conèixer del tot. 


Errors greus a la base de dades de l’Associació

Cal recordar que alguns socis no van poder exercir el seu dret a vot al no estar al dia la base de dades de l’Associació, entre altres faltaven DNI d’algunes persones metre que estes afirmaven haver entregat fotocòpies en diverses ocasions. 

Els festers desacrediten al Ple de l’Ajuntament

La decisió presa aquest dissabte pels festers de moros i cristians d’Altea deixa en entredit a la Corporació Municipal que en el passat Plenari del mes de setembre aprovava l’ordenança que modificaria els dies festius amb els vots a favor de PP, CIPAL i BLOC i l’abstenció del PSOE. Tot això sense comptar amb l’opinió d’uns dels més implicats i als que més afectarà esta decisió, els festers de moros i cristians d’Altea, que ara han parlat i han decidit que, per la seua part, les festes es queden com fins ara.

El Plenari decidirà el mes de novembre (on normalment s’aproven els dies festius del pròxim any) quins dies s’atorguen finalment a les festes Patronals i de Moros i Cristians d’Altea, la polèmica està servida. 

Notícies relacionades: 

 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara, si tenen ous, que ho canvien en contra de la voluntat dels festers

Anònim ha dit...

Ho cambiaran tenen el suport del Bloc i del Cipal.

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu