Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

23 d’ag. 2012

El PSOE s'oposa al canvi de data de les festes


El ple municipal va aprovar inicialment l'ordenança que suposarà avançar els festejos un dia

El grup municipal socialista de l'Ajuntament d'Altea es mostra contrari al fet que des de 2013 es canvien les dates de les festes patronals del municipi, que actualment se celebren des del divendres anterior al quart diumenge de setembre fins al dimarts posterior.

Ahir, el portaveu socialista, Eloy Hidalgo, va presentar en nom del seu grup les al·legacions contra l'Ordenança per a la Regulació de les Festes d'Altea que es va aprovar inicialment en el ple municipal del passat 6 de juliol amb els vots del PP, Cipal i BLOC.

L'ordenança, que segurament s'aprovarà definitivament en el ple d'octubre perquè compta amb el suport de la resta dels grups polítics i perquè és en aquesta sessió quan s'aproven els dies festius locals de l'any següent, arreplega la constitució d'una Junta Local Festera i contempla avançar un dia l'inici de les festes perquè el cap de setmana es dedique als Moros i Cristians, amb el que els dies festius locals serien el divendres i el dilluns de festes en comptes del dilluns i dimarts com ocorre actualment.

Segons va assenyalar ahir Hidalgo, "per a nosaltres és absolutament fonamental que no s'aprove una mesura d'aquesta envergadura sense que haja sigut consensuada ni aprovada en assemblea per l’Associació de Moros i Cristians Sant Blai, que és el màxim òrgan del món fester d'Altea". En opinió del regidor socialista, aquest canvi de dates "ha enxampat per sorpresa a la gran majoria dels membres de les ‘filaes’ de moros i cristians que a dia de hui desconeixen que el govern municipal del PP-CIPAL pretén canviar de data les seues festes i, sobretot, reduir-les a únicament dos dies: el divendres i el dissabte".


Per la seua banda, la presidenta de l’Associació de Moros i Cristians Sant Blai, Rosa Guillén, va indicar ahir que la proposta del canvi de dates "figurava en el punt cinquè de l'ordre del dia de l'assemblea general extraordinària del passat 21 d'abril. Tots els festers van rebre la convocatòria i eren coneixedors de l'ordre del dia".

Guillén va recordar que en l'assemblea es va acordar, "davant la protesta de nombrosos assistents per aquest possible canvi", deixar sobre la taula l’anomenat punt "i que es debatera en cada filà, de tal manera que posteriorment la junta de vocals traslladara la decisió de les ‘filaes’ per a, posteriorment, tornar-ho a tractar en assemblea extraordinària".

Però han hagut des de llavors quatre reunions amb la junta de vocals i els festers encara no s'han pronunciat", va asseverar, i ara "estem molt damunt de les festes com per a convocar una assemblea".

Per a Eloy Hidalgo, l'actitud del govern local "va ser molt precipitada. No estem en contra que hi haja canvis que siguen positius per a la festa, però volem que es creu un ampli debat en el món fester una vegada que el PP-Cipal transmeta clarament quins canvis vol aplicar a les festes. Raó per la qual sol·licitem que l'ordenança, tal com està redactada, es deixe sobre la taula i que hi haja temps per a analitzar els pros i contres del canvi de dates".

El regidor socialista va assegurar que l'equip de govern alteà "tampoc ha consultat amb el sector comercial i empresarial per a desenvolupar aquesta ordenança. Creiem que la precipitació no és bona".

Un any de treball amb els festers


L'ordenança sorgeix, segons la regidora de Festes, Marga Riera, "del treball desenvolupat des de fa un any mantenint disset reunions amb les diferents entitats festeres d'Altea, amb la finalitat d'arreplegar les seues inquietuds i aconseguir el màxim consens possible per a assegurar la supervivència de les festes del Santíssim Crist del Sagrari d'Altea, sense que els costos econòmics de l'organització constituïsquen un obstacle".

Entre les novetats, a més del canvi de dates, figura que les comissiones festeres estiguen integrades pels ‘quintos’ que complisquen 8, 16, 35 i 55 anys, i canvis per a les festes de barri.


FONT: Diario Información

1 comentaris:

José David Reig Medrano (Alias Zanussi) ha dit...

Lo que es deuria de fer es fer les coses be les festes d'Altea estan mal plantejades, el orde correcte seria :
Divendres
-Entra de Bandes
-Prego
-Entradetes
Dissabte:
-Ambaixada Mora
-Entra
Diumenge:
-Diana
-Entra
Dilluns:
-Diana
-Ambaixada Cristiana
Dimarts:
-Cafè fester
-Processo
-Castell i cadascun a sa cassa

Peró açi pareix que prefereixen posar una processo el diumenge per que el retor ho mana i no pensar en interesos turístics i festers de no partir la festa

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu