Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

24 d’ag. 2012

El BLOC proposa convertir en solidaris els 'Horts Urbans'


El Grup Municipal BLOC-Compromís ha proposat que els horts urbans es transformen, a més, en horts solidaris. La idea és que part de la producció de les parcel·les es destine a les ONGs del municipi que treballen amb persones necessitades.

Fa uns mesos, l'Ajuntament va posar en marxa una nova parcel·la de 12.000 m2 per a 45 usuaris. D'acord amb les paraules del regidor d'Agricultura, estos horts s'han cedit a gent aturada en la seua majoria perquè tinguen possibilitat de formar-se en agricultura ecològica i, en un futur, vendre la producció.

Per al BLOC-Compromís el problema d'este plantejament és que està completament allunyat de la realitat i és més un brindis al sol que una mesura efectiva. En primer lloc perquè les parcel·les a les quals accediran no poden reportar pràcticament cap benefici i en segon lloc perquè l'accés a les parcel·les ha sigut totalment descontrolat, sense cap barem conegut, i només per ordre d'inscripció. 

La proposta del BLOC-Compromís, per contra, pretén que els horts servisquen en la pràctica per millorar la situació de les persones que realment ho necessiten. Per això reclamem més control en la cessió dels terrenys -prioritzant de veritat la gent que està a l'atur o que té pensions molt baixes- i que es destine part de la producció o algunes parcel·les gestionades per voluntaris a les organitzacions que ajuden a subsistir a persones necessitades.


Ara per ara, estes entitats reben i distribueixen aliments a través de col·lectes en supermercats del nostre poble -llegums, arròs, pasta, etc-, que es complementarien amb els productes frescos dels horts.

A més, també  és qüestionable que es destine esta quantitat de diners –9.000 euros només per a habilitar la parcel·la del l’Avinguda Joan Alvado– mentre no s’està atenent en absolut un dels problemes més greus del nostre entorn: l’abandó massiu dels cultius de cítrics i  nyesprers. 

Eixa realitat, que s’està intentant pal·liar per part de la Cooperativa Agrícola amb la posada en marxa dels bancs de terra, hauria de rebre l’impuls de l’Ajuntament d’Altea a través de la Regidoria d’Agricultura. Eixa sí que pot ser una eixida real de treball per a algunes persones, alhora que es manté el nostre paisatge agrícola en condicions.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu