Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

31 d’oct. 2012

L'Ajuntament fa marxa enrere i mantindrà les dates de les Festes Patronals


Finalment des de l’Equip de Govern s’ha decidit no seguir avant amb el canvi (ja votat favorablement) i continuar amb els festius locals tal i com estaven fins ara
Aquest passat dilluns per la vesprada, l'Alcalde d'Altea, Miguel Ortiz, es va reunir amb els representants de tots els sectors implicats en la celebració de les Festes Patronals en Honor al Santíssim Crist del Sagrari i de Moros i Cristians en Honor a Sant Blai. L'objectiu de la reunió va ser abordar el possible canvi de dates dels dies festius de les Festes Patronals, de cara al Ple de l'Ajuntament que se celebra hui dimecres, i en el qual està previst aprovar el calendari festiu d'Altea.

En la reunió van estar presents, a més de l'Alcalde, el regidor de Presidència, Jesús Ballester, la presidenta i la secretària de l'Associació de Moros i Cristians Sant Blai, Rosa Guillén Riera i Pepa Borja, respectivament, el Rector d'Altea, D. Trinat Bonmatí, el Clavari del Crist 2013, Javier Serrat, el president del Consell de Clavaris, Joaquín Díaz Caneja, el president d’AEPA, José Davó, el president d’HOSPAL, Gregorio Polvoreda, i el president de l'Associació de Comerciants del Mercat Municipal, Pedro Cortés. L'Alcalde d'Altea va excusar l'assistència a la reunió de la regidora de Festes, Marga Riera, per trobar-se de baixa.

Miguel Ortiz va voler agrair l'interès mostrat per tots els presents “per a millorar i impulsar les Festes Patronals del nostre poble” i va aprofitar la trobada per a “manifestar la importància que té trobar algun al·licient que genere noves expectatives i il·lusió, entorn de les nostres Festes Patronals”.

En aquest sentit, Ortiz va assenyalar que “des de l'equip de govern pensem que aquest impuls podria generar-ho el canvi de dates dels dies festius, perquè durant els últims anys s'ha comprovat que els alteans participen molt més en els actes que se celebren abans del cap de setmana, que en els que tenen lloc una vegada passat el cap de setmana”.
Cal recordar que l’Associació de Moros i Cristians va celebrar el passat dissabte 20 una votació per a conèixer l’opinió dels seus socis i en aquesta es va imposar el ‘no’ al canvi de dies festius per 272 vots a favor i 198 a favor. Tot açò és va organitzar amb la decisió del canvi de dies festers ja presa i votada favorablement per PP, CIPAL i BLOC.  
Així, queda demostrat que l’Ajuntament es va equivocar en el seu moment quan va portar a plenari la proposta de canvi de dates de les Festes Patronals i es va votar a favor amb els vots del PP, CIPAL i BLOC i l’abtenció del PSOE, sense abans preguntar als més de 800 festers alteans.

Segons va explicar l'Alcalde, “en tot aquest procés d'estudiar el possible canvi de dates, i des del primer moment, considerem que el consens i el suport de totes les parts implicades en les Festes era un requisit imprescindible per a adoptar qualsevol decisió” i va afegir que “la realitat és que quatre de les cinc parts implicades van estar a favor del canvi de dates, però l'Associació Sant Blai, es va inclinar per mantenir els dies festius tal com estaven fins ara”.
Es per això que al Plenari de hui l’últim punt de l’ordre del dia, en que s’han d’acordar els dies festius per al pròxim any 2013, no serà més que un mer tràmit (com sol ser habitual) i tota la polèmica encetada fa un mes arrere arran de la decisió presa per canviar els dies festius queda en paper banyat, cosa que fa rectificar a l’equip de Govern, fent-li veure que estaven equivocats i que les coses abans de fer-les s’han de consensuar amb totes les parts afectades.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu