Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

30 de maig 2013

Denuncien el cobrament ‘excessiu’ de comissions a les associacions AMPA d'Altea

Les AMPA mostren la seua indignació amb Caixaltea perquè cobra un euro per cada ingrés en finestra 

Les comissions bancàries per realitzar qualsevol gestió en finestreta estan alçant butllofes entre el col·lectiu educatiu d'Altea. Des de les associacions de pares i mares dels centres escolars públics del municipi han donat la veu d'alarma i han mostrat la seua disconformitat amb el cobrament "obligat" d'un euro que realitza Caixaltea cada vegada que algun dels seus associats ingressa diners. 

Ahir, el president de l’AMPA del col·legi públic de l'Olla, Jordi Pla, va emetre un comunicat en nom de totes l'associacions dels col·legis públics i instituts d'Altea criticant "el tracte rebut per l'entitat Caixaltea, pertanyent al grup Cajamar, que des de fa uns mesos està cobrant unes comissions que ens semblen injustes per la seua desproporció, per la seua naturalesa i per la seua falta d'ètica". 

Pla afirma que als pares i mares d'alumnes "dels nostres centres se'ls està cobrant un euro de comissió per fer els ingressos en finestra tant de material com de quota de socis de l’AMPA". 

Per la seua banda, el president de Caixaltea, José Miguel Cortés (PP), va assenyalar ahir que l'entitat "solament cobra un euro als qui no són clients nostres", i va asseverar que el cobrament de comissions "és una qüestió comercial que també tenen la resta de bancs". 

Segons Jordi Pla, enguany, "sensibilitzats amb la situació que moltes famílies estan travessant en l'escola de l'Olla hem baixat la quota obligatòria de material escolar a tan sols 5 euros, però en Caixaltea se'ls ha cobrat als pares 6 euros, amb un càrrec d'un 20 per cent de comissió". 

D'igual manera, Pla assenyala que per cobrar un xec "si no és en l'oficina central, també et cobren 1 euro. Així és que si els pares han participat en l'inici de la socialització de llibres aquest curs, i l’AMPA ha abonat els 18 euros que corresponien per haver deixat els llibres per al curs següent, quan vas a cobrar-ho a Caixaltea et donen només 17 euros". 

Davant aquesta situació, des de les AMPA van redactar un escrit perquè es debatera en el ple de l'Ajuntament d'Altea amb la finalitat que els bancs no els cobren les comissions en ser aquestes associacions entitats sense ànim de lucre, "però la regidora d'Educació -afirma Pla- ens va dir que açò no era tema per a un plenari, raó per la qual hem enviat un escrit al Banc d'Espanya i al Govern central en aquest sentit". 

D'altra banda, el president de Caixaltea va indicar que des de les AMPA "no s'han dirigit a nosaltres per a negociar el tema de les comissions. Tenim un tipus de comptes que no es cobren comissions, i açò poden veure-ho les associacions". 

Quant a l'escrit que han dirigit al Banc d'Espanya, Cortés va assenyalar que "em dóna la sensació de que estan donant una informació tendenciosa. Esperarem a veure que diu el Banc d'Espanya i després respondrem", va concloure José Miguel Cortés.


0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu