Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

18 de des. 2013

Les obres del front litoral es posen, per fi, en marxa

L’adjudicació final és per a l’empresa ‘Cyes’ amb un pressupost de 4,4 milions d’euros 

Després de molts anys de retards injustificats i canvis de governs locals i estatals pareix que per fi es donarà inici a les obres del Front Litoral d’Altea. Tot i que es farà amb un pressupost molt més reduït que l’estimat en un principi. 

Així ho anunciaven ahir el Director General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Pablo Saavedra, i la Delegada del Govern a València, Paula Sánchez de León, en un acte organitzat al mateix Passeig Marítim d’Altea. 

El pressupost final d’esta actuació serà de ‘tan sols’ 4,4 milions d’euros, molt lluny dels 13,6 milions que es van pressupostar en un principi i als quals el PP espanyol va renunciar fa uns mesos al Congrés dels Diputats per a portar a terme aquest nou projecte amb una inversió mínima i que s’allargarà durant dos anys, si no hi ha més retards. Part d’estos diners estan subvencionats pels fons europeus ‘FEDER’. 

El projecte, com s’ha explicat des de fa anys fins a la sacietat, contempla la re-construcció del Passeig Marítim des de la Plaça d’Europa fins la desembocadura del Riu Algar. A més està prevista la creació d’unes noves platges que substituiran l’actual llac -el Charco-. 

Actuacions marítimes: 

-Les obres previstes substituiran el dic de ‘El Charco’ i les seues esculleres per una platja, a més d'ampliar la ja existent amb 40 metres d'ample i una longitud d'1,6 quilòmetres, que realitzarà les funcions de protecció costanera, alhora que generarà un nou espai lúdic per a la façana costanera d'Altea, en permetre el contacte del casc urbà amb el mar. 

Actuacions terrestres: 

-Es donarà continuïtat al Passeig Marítim fins a la desembocadura del riu Algar, unificant l'estètica de tota la façana litoral, tant en la seua configuració longitudinal com a transversal, minimitzant les barreres arquitectòniques existents i igualant el tipus de materials emprats i el mobiliari urbà.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu