Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

17 de des. 2013

L'antiga Gravera del Riu Algar serà substituïda per un mirador

Altea elimina un ‘punt negre’ de degradació en la senda de l’Algar 

L'Ajuntament d'Altea ha signat un conveni de col·laboració amb els propietaris del terreny conegut com ‘La Gravera de Carreta’, en el marge dret del riu Algar, el qual s'havia convertit en una zona degradada i que es va haver de sortejar al construir la senda ambiental en 2010 que discorre per aquest marge de la desembocadura. 

Esta senda és hui usada àmpliament pels alteans per a acostar-se a aquest espai natural, i l'èxit social d'esta actuació quedava entelat per la presència de les restes de la instal·lació industrial en desús.

Segons ha explicat Capilla, “aquesta actuació, forma part d'un conjunt d'accions dins del pla de millora d'aquest espai natural tan proper al municipi i a la seua població tals com la retirada d'espècies de plantes invasores, la repoblació d'espècies d'avifauna, l'obertura de noves sendes ambientals o les neteges i esbrosses periòdics de vessants. Aquests treballs han aconseguit que la làmina d'aigua i la vida silvestre de la desembocadura millore substancialment respecte de l'estat inicial després de l'actuació de millora finalitzada en 2010 i que qualsevol ciutadà pot observar fàcilment passejant per la zona”. 

Actualment, els terrenys conserven part de les instal·lacions de l'antiga activitat de ‘La Gravera’, que es troben en estat d'abandó, i amb restes en perill d'enderrocament, per la qual cosa l'Ajuntament ja ha començat a desmantellar les antigues instal·lacions, netejar els terrenys, així com a eliminar la tanca metàl·lica existent. Així mateix, plantarà alineacions de pollancres i instal·larà un mirador d'aus, que serà retirat una vegada finalitze el termini del cessió, que segons el conveni, serà de sis anys.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu