Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

3 de gen. 2014

'USAR-13 DYA' i Ajuntament signen un conveni de col·laboració

El Ajuntament d'Altea col·labora amb USAR-13 DYA, entitat dedicada al rescat i cerca de persones desaparegudes

L'Ajuntament d'Altea, a través de les Regidories de Serveis Socials, Sanitat i Medi ambient, ha posat en marxa una línia de col·laboració amb USAR-13 DYA, associació sense ànim de lucre de recent creació, formada per homes i dones, d'una banda provinents de cossos de rescat, bombers, i d'altra banda, membres de la societat civil, formats en el món del rescat i la teràpia amb gossos en altres associacions. L'aportació econòmica de l'Ajuntament es xifra en 1.000 euros. 

L'edil de Serveis Socials i Sanitat, Gregorio Alvado, ha ressaltat la gran labor que desenvolupa aquesta entitat, que va participar activament i de forma desinteressada en la cerca d'un veí d'Altea fa uns mesos. Segons ha explicat, “comptar amb la col·laboració, participació i actuació d'aquesta entitat ens va a permetre disposar d'un dispositiu immediat amb personal qualificat i gossos entrenats en la busqueda de persones desaparegudes o de catàstrofe, a més d'altres activitats que presta aquesta entitat”.

USAR-13 DYA té una experiència dilatada, ja que han actuat en terratrèmols i catàstrofes naturals a nivell internacional, realitzat cerques de persones perdudes en grans àrees, organitzat caravanes d'ajuda internacional i oferit teràpia amb gossos a persones discapacitades o amb malalties degeneratives. I aquests són les finalitats que persegueix USAR-13 DYA, la cooperació internacional a més de col·laborar amb els cossos de rescat en catàstrofes internacionals, oferir teràpia assistida amb cans per a col·lectius que ho requerisquen, participar en les cerques de persones perdudes en zones rurals o muntanyoses i donar xarrades formatives i informatives a nivell territorial per a col·legis i altres col·lectius en temes de localització, rescat i de com s'ha d'actuar en cas d'emergència.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu