Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

29 de gen. 2013

El foc arrasa 30 hectàrees del Morro de Toix

El foc va començar a les 2:40 hores en la urbanització ‘Marivillas’ i les flames afecten a unes 30 hectàrees 


Les tasques dels serveis d'emergències per a controlar l'incendi declarat als termes municipals d’Altea i Calp evolucionen favorablement gràcies a la millorança de les condicions climatològiques.

Segons el Centre Coordinador d'Emergències de la Generalitat Valenciana, els habitants de la urbanització ‘Marivillas’ que van ser desallotjats la passada matinada per les flames ja han pogut tornar als seus habitatges.

A les labors s'ha incorporat un avió ‘air-tractor’ mentre que des de primera hora ja operaven dos helicòpters, dos brigades, quatre autobombes i nou dotacions de bombers dels parcs de Benidorm, Dénia, Crevillent i Sant Vicent del Raspeig, les quals segueixen treballant.

Vint-i-tres residents de la urbanització ‘Marivillas’ de Calp van haver de ser desallotjats la passada matinada a causa d'un incendi forestal originat després que el fort vent provocara la caiguda d'una torre de l'estesa elèctrica. Les primeres estimacions apunten al fet que les flames han pogut afectar a 30 hectàrees de la zona.


Segons fonts policials i el Centre d'Emergències de la Generalitat Valenciana, el succés va començar a les 2:40 hores en la urbanització ‘Marivillas’ quan, segons els indicis, el vent va causar una espurna i va derrocar la torre de l'estesa elèctrica.

Açò va provocar que s'incendiara un habitatge i que el foc s'estenguera a quatre més, cosa que va obligar al desallotjament dels veïns del voltant. 23 d'ells, que pertanyen a 12 famílies, continuen reallotjats en l'hotel Esmeralda mentre altres nou han pogut tornar ahir al matí a les seues cases.

Les flames han arribat als jardins dels habitatges desallotjats però sense arribar a tocar l'estructura dels immobles.

El foc ha afectat al paratge del Morro de Toix, a una zona de matoll i muntanya baixa. Ha arrasat tota la micro-reserva de flora autòctona. Dins d'aquesta reserva es troba la flor Silene, una espècie protegida.

FONT: Información

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu