Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

24 d’abr. 2013

El PSPV exigeix al PP que no renuncie als 13’6 milions d'euros per al passeig d'Altea

Els socialistes acusen al Partit Popular de discriminar la província d'Alacant i el País Valencià en general

Herick Campos, Sotssecretari Provincial del PSPV-PSOE i Diputat Nacional, es va reunir ahir amb Gustavo Cuesta, Secretari general del PSPV-PSOE d'Altea, i Eloy Hidalgo, Portaveu Municipal, per a valorar la contestació donada pel govern a les preguntes del Diputat sobre les obres de la Façana Litoral d'Altea. 

Aquestes preguntes es van formular arran del debat en la Comissió d'Agricultura, Alimentació i medi ambient d'una Proposició No de Llei del grup Socialista, en què es demanava mantenir el projecte de 13’6 milions d'euros per a la Façana Litoral d'Altea, i a la qual el PP votà en contra al·legant que s'anava a modificar el projecte i a iniciar part de les obres en 2013. 

El Govern afirma en la contestació parlamentària que per a 2013 solament hi ha previst 643.680 euros, sense que garantisca l'inici de les obres, que anuncia per a finals d'any, ja que ho condiciona a la disponibilitat pressupostària. També afirma que no va arribar a adjudicar-se el projecte de 13’6 milions d'euros i que es va a modificar, sense indicar pressupost algun, i reconeixent que queda sense concretar part del projecte inicial, com és el passeig sobre els aparcaments previstos. Anuncia una senda per a unir el passeig marítim amb la desembocadura del riu Algar, que inicialment ja estava prevista per part de la Confederació hidrogràfica del Xuquer fóra del projecte de 13’6 milions d'euros. 

Herick Campos ha afirmat que aquesta resposta constata que “el Govern del PP ha renunciat al projecte de 13’6 milions d'euros, amb el silenci còmplice del PP local, sense concretar la inversió a realitzar en un nou projecte, que ha de recórrer tot el procés administratiu de zero i arxiva l'anterior, i sense saber compromís algun per part del Govern sobre el nou passeig sobre els aparcaments, que també queden en l'aire”. 

Sobre l'afirmació de que no estava adjudicat, Campos ha aclarit que el Govern juga amb tecnicismes, doncs com demostra el BOE del 31 de gener, el Govern va aprovar el 28 de novembre la renúncia a la celebració del contracte “Rehabilitació mediambiental de la façana costanera del casc urbà d'Altea”, i el 3 de desembre al contracte de l'assistència tècnica d'aquest projecte, sent eixe contracte la prova que la licitació es va fer i que l'adjudicació provisional quede pendent de la signatura de la definitiva, que el Govern del PP no va realitzar. 

Així mateix va explicar que el Govern del PSOE si va consignar pressupost per al Passeig d'Altea, ja que de no haver-ho fet, intervenció del Ministeri d'Economia i Hisenda ho haguera parat i no s'haguera pogut fer ni la licitació iniciada al maig de 2011, ni l'adjudicació provisional al novembre de 2011, ni la signatura del contracte que anul·la el BOE del 31 de març de 2013. 

Sobre la licitació anunciada al març, Campos recorda que el que s'ha fet és anunciar la licitació la redacció d'un nou projecte, sense que s'haja publicat en el BOE, per la qual cosa no és oficial, ni s'ha iniciat, i sense que en eixe anunci i presumpta licitació es concrete res i, casualment, un parell de dies abans de la signatura de la contestació parlamentària. “L'única cosa que constata és que ja no es farà el projecte i inversió de 13’6 milions d'euros a Altea”. 

El Diputat ha defensat que el projecte previst pel PSOE i que es va licitar per 13’6 milions d'euros, que contemplava una actuació integral des del Govern d'Espanya en 1.600 metres de la Façana litoral urbana de l'Altea i la seua connexió amb el ria, “es podria fer perfectament si no hi haguera una discriminació pressupostària per part del Govern del PP a la Província i la Comunitat”. 

Per a justificar la seua afirmació ha recordat que la inversió amb el PP en la província ha baixat un 53 % i un 57 % al País Valencià, “però el greu és que la província i la Comunitat s'ha allunyat de la inversió mitjana per habitant, per la qual cosa d'invertir el mateix que invertia Zapatero i el PSOE per habitant en la província, hi hauria 170 milions d'euros més cada any, dels quals es podria pagar les anualitats previstes en la licitació de novembre de 2011”.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu