Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

24 de gen. 2014

Altea seguirà servint el 'Menjar a casa' als més majors fins a 2016

L'Ajuntament i la Generalitat renoven per als pròxims tres anys el conveni ‘Menjar a Casa’, dirigit a ajudar a persones majors 

L'Ajuntament d'Altea i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Benestar Social, han acordat recentment la renovació del programa ‘Menjar a Casa’, que pretén l'elaboració i distribució del menjar a persones majors de 65 anys que, per la seua especial situació, com la soledat, o per les seues dificultats físiques, tinguen com a principal problema una deficient nutrició. El finançament està establit en un 42% per part de la Generalitat, un 24% per part de l'Ajuntament, i un 34% per part de l'usuari.

Actualment es beneficien a Altea 27 persones majors, que han sol·licitat el servei. Concretament l'Ajuntament d'Altea per a les anualitats de 2013 (últim trimestre), 2014, 2015, i 2016 (fins a setembre) destinarà un total de 37.062 euros per a esta iniciativa en la nostra localitat. La mesura de la Generalitat, que va arrancar en 2004, pretén que els nostres majors puguen seguir vivint en les seues cases, i no hagen de traslladar-se a una residència, guanyant autonomia i podent estar amb les seues famílies i amistats. 

Així mateix, cal tenir en compte que la millora de la nutrició de les persones resulta un factor fonamental de millora de la salut i de la seua qualitat de vida. Per açò, aquest programa pretén distribuir el menjar a les persones majors que precisen d'aquest servei. D'aquesta manera, es cobreixen dos objectius: d'una banda, proporcionar una alimentació de qualitat, nutritiva i adequada a les especials característiques de les persones majors; i per un altre, un recurs de suport també a les famílies. Als usuaris se'ls distribuirà un menjar al dia en els seus propis domicilis (de dilluns a divendres, excepte els festius de caràcter nacional i autonòmic).

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu