Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

1 d’abr. 2014

El Pi del Senyoret continua en perill

Els veïns continuen regant l’arbre per intentar que sobrevisca 

Des de que el reg per degoteig va fer acte de presència a la nostra localitat molts han sigut els beneficis però també han hagut algun contratemps i inconvenients. 

Un d’ells, probablement el més important, és el perill que corre la vida del Pi del Senyoret, un exemplar històric i tri-centenari situat a la Partida de l’Horta-Quintanes i que degut a la falta d’aigua està en greu perill de mort. 

Fa un anys els veïns de la zona es van adonar que el Pi passava per moments difícils i que semblava que podria estar patint alguna malaltia. Després de posar-se en contacte amb experts se li van fer proves per veure quin era l’estat de l’arbre, estes proves van traure a la llum la falta d’aigua que sofria el Pi.

Aquest problema és degut al canvi en el sistema de reg. Mentre a Altea la manera de regar era per ‘parà’, és a dir a través de les sèquies, el Pi obtenia l’aigua que necessitava per a viure sense cap problema. Però quan a partir de 2007 es comença a instal·lar el reg per degoteig és quan comencen a aparèixer els primers símptomes a l’arbre, i es que al localitzar el reg l’aigua ja no està a l’abast de les arrels del Pi que veu així perillar la seua existència. 

Va ser aleshores quan els veïns de l’Horta-Quintanes van decidir fer alguna cosa al respecte i van decidir portar fins a la soca de l’arbre una manguera provinent del reg per degoteig que abasteix d’aigua la zona més pròxima del Pi per tractar de salvar els més de tres-cents anys d’història que té aquest exemplar.

A dia de hui encara continuen regant l’arbre ja que el perill de mort encara segueix present i per a més inri les pluges hivernals que hagueren ajudat a millorar l’estat del Pi han sigut mínimes i això encara empitjora més les condicions en les que es troba.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que posarli una manguera al tronc no es del tot la solucio,ja qu el pi te els arrels escampats per les hortes dels voltants y que al meu coneixer estan abandonades i sense rec d ningun tipus.

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu