Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

30 d’abr. 2014

Encontes 2014

Carrers i Places d'Altea seran escenari en el pont de maig del Festival de Narració Oral ‘Encontes’

L'edil de Cultura, Marga Riera, acompanyada per Blai Senabre, Director d’Aktes Teatre, han presentat una nova edició de ‘Encontes’, el Festival de Narració Oral que des de fa onze anys se celebra a Altea, i que reuneix a narradors de tot el país, que omplen els carrers i places de la localitat amb històries, contes i llegendes. La present edició se celebrarà des del dijous 1 de maig fins al dissabte 3 de maig. 

A més del públic familiar i adult, ‘Encontes’ té un dia dedicat als escolars d'Altea. El divendres al matí en la Plaça de la Cantereria (junt a la torre de Bellaguarda), en el popular barri de Bellaguarda, assistiran a una sessió de compte-contes els xiquets dels col·legis El Blanquinal, Les Rotes i Garganes i per la vesprada en els jardins de Vil·lagadea els escolars d'Altea la Vella i l'Olla. 

Per la seua banda, Blai Senabre, actor, narrador i director del grup Aktes Teatre i impulsor de ‘Encontes’ des del seu inici, ha assegurat que “enguany hem organitzat moltes activitats per als tres dies, pensant en tot tipus de públics, des dels xiquets dels col·legis, passant per sessions per a un públic familiar, o per a adults”.

Programació completa ‘Encontes 2014’:
Dijous 1 de maig. 
  • Correcontes: Carrers de llegenda, a les 11,00 hores. Inici: Rotonda Passeig Mediterrani. Recorregut pels carrers d'Altea fins al Portal Vell. 
  • A les 13 h. Vermut de contes. Narració de contes a l'hora del vermut. En valencià i castellà. Casa Canyot, Costera dels Matxos, 2. 
  • A les 19 h. Conta contes per a públic familiar, a càrrec de Juan Gamba. En castellà. Plaça de l'Aigua. 
  • De 20 a 21 h. Racons de contes a càrrec de Mariano Martínez i Mágic Dexter. En castellà.Plaça d'Europa, Passeig Mediterrani, Passeig Sant Pere. 
  • I finalment a les 21 h. “Susana i jo” Narració de contes i cançons per a adults a càrrec de Susana Lagos i Jordi Micó. En castellà. Glorieta Francesc Martínez i Martínez (Casc antic). 
Divendres 2 de maig. 
  • 9.30 a 12.30 h. Conta contes per a alumnes dels col·legis Blanquinal, Rotes i Garganes a càrrec de Fundació Bromera, amb Núria Urioz. Narració en valencià.Plaça de la Cantereria (Bellaguarda). 
  • A les 15.30 h. Conta contes per a alumnes del Col·legi d'Altea la Vella a càrrec de Martha Escudero. Narració en valencià. Plaça de l'Església d'Altea la Vella. 
  • A partir de les 16 h. Conta contes per a alumnes del Col·legi de l'Olla a càrrec de Núria Urioz. Narració en valencià.Vila Gadea. 
  • 19 h. Conta contes per a públic familiar a càrrec del Gran Jordiet. Narració en castellà.Plaça de la Pau. 
  • De 20 a 21 h. Racons de contes a càrrec de Caoz i Mágic Dexter. En castellà.Plaça d'Europa, Paseig Mediterrani, Passeig Sant Pere. 
  • 21 h. “ Arranca'm el cap“ Narració de contes per a adults a cague de Juan Gamba. En castellà. Glorieta Francesc Martínez i Martínez (Casc antic).
Dissabte 3 de maig 
  • 11 h. Narració de contes per als majors a càrrec de diversos narradors. Residència Les Boqueres.
  • 12.30 Conta contes per a públic familiar a càrrec de Mariano Martínez. Narració en castellà. Plaça de l’Ajuntament. 
  • 18 h. Marató de contes: Històries del meu poble, narració de contes per a públic familiar a càrrec de gent d'Altea i narradors convidats. Narració en valencià i castellà. Plaça de l’Aigua. 
  • 21 h. “La Bella, la Bèstia i tota la seua família” Narració de contes per a adults a càrrec de Martha Escudero. En castellà. Glorieta Francesc Martínez i Martínez (Casc antic). 
  • I Acabara el Festival Oral a les dotze de la nit, amb OFF Encontes: Entre llibres. Narració de contes per a adults entre llibres i amb una copa de cava. Narració en valencià i castellà. Llibreria Mascarat (c/ Raspall s/n).
Participaran 9 narradors vinguts des de diferents punts de la geografia estatal i internacional, entre els quals destaquen Caoz (Colòmbia) Jordi Micó (Alberic) Susana Lagos (Argentina) Juan Gamba (Madrid) Juanvi Martín (Altea) Mágic Dexter (Alacant) Núria Urioz (València) Mariano Martínez (Cartagena) i Martha Escudero (Mèxic).

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu