Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

15 de maig 2014

Altea té un ‘deute viu’ de més de 21,8 milions

El Ministeri d’Economia va publicar ahir les dades oficials · El deute d’Altea ha augmentat en quasi 4 milions

Hui el Ministeri d’Economia ha fet públics, per sisè any consecutiu, les dades del deute dels ajuntaments , a data 31 de desembre de l'últim any, en aquest cas 2013. 

Han publicat el que vénen a denominar ‘deute viu’. Aquest deute no és tot el que deuen els ajuntaments. El concepte de deute viu contempla només els deutes amb caixes i bancs relatives a crèdits financers, valors de renda fixa i préstecs o crèdits transferits a tercers, excloent-se, per tant, el deute comercial. Malgrat açò, sorprèn el volum i l'evolució d'aquest deute en els últims 6 anys.

Deute viu és la que es té amb alguna entitat financera. No és deute viu els deutes que estan en els calaixos, és a dir, factures pendents de pagament.

Pel que fa a les dades publicades d’Altea, segons el Ministeri, el deute actual de l’Ajuntament arriba fins als 21.855.531,91 €. Això són quasi quatre milions més que l’any anterior, quan el Ministeri donava un deute de 18.069.764 €. 

Les dades fetes públiques pel Ministeri reflecteixen que quatre de cada deu ajuntaments no està endeutat. En concret, 3.089 municipis van tancar l'any 2013 sense haver deure ni un euro. En 2012, el nombre va ser alguna cosa menor (3.056 municipis).

Com era d'esperar, els municipis amb més habitants presenten un major grau d'endeutament. Madrid sumisca un deute viu de 7.000 milions, molt per sobre dels 1.100 milions registrats a Barcelona o els 872 milions de València.

“Si eliminàrem el deute amb el Fondo de Finançament del Pagament a Proveïdors, el deute viu se situaria en 30.800 milions d'euros, entorn del 3% del PIB nacional”, va assenyalar el Ministeri d'Hisenda en una nota, en la qual va recordar que aquest import implica tornar als nivells de l'any 2008.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

xeee astò no pot ser en cague en la puta...

Anònim ha dit...

Toni cabrera ♥♥♥♥

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu