Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

27 de maig 2014

Especial Eleccions Europees: La caiguda del bipartidisme local

Tot i sumar més del 50% dels vots el bipartidisme ix molt debilitat de les Europees · Passen del 90% dels vots a tan sols el 52%

Encara amb la ressaca de la passada jornada electoral volem repassar el que han significat a la nostra localitat, on els resultats han deixat molt obertes les opcions de tots els partits de cara a la pròxima cita electoral, les eleccions Autonòmiques i municipals just d’ací a un any. I per a fer aquest repàs publicarem diverses entrades durant esta setmana. 

Hui anem a centrar-nos en l’espectacular caiguda del bipartidisme PP-PSOE a Altea que, igual que a la resta de l’Estat, s’ha enfonsat de tal manera que ha arribat a perdre un total de 2.876 vots respecte a les anterior eleccions europees de l’any 2.009. 

Pel que respecta al PP ha sigut una caiguda molt dura ja que Altea és un dels municipis propicis per als populars, on la victòria electoral està pràcticament assegurada, que no la majoria absoluta. Estes eleccions no van ser menys i el PP es va emportar la victòria amb un 31,58% dels vots (1.908 vots), però va ser una victòria molt amarga i així es podia comprovar a les cares i als ànims del membres del Partit Popular local, i es que tot i sumar 1.908 vots i guanyar els comicis a la localitat s’han deixat pel camí 1.400 vots respecte a l’any 2.009, on va obtenir 3.308. 

En quan al PSOE, l’altra part del bipartidisme, més del mateix. O pitjor. Si, i es què tot i els moments de crisi, retallades socials, pujades d’impostos i demés que pateix la ciutadania els electors alteans han castigat encara més durament al Partit Socialista, fent-lo perdre 1.476 vots pel que fa al resultats de les anteriors eleccions europees i tan sols han recolzat la seua candidatura 1.286 votants, pels 2.762 de 2.009. Tot i això segueixen sent la segona força més votada a la localitat en estes eleccions.

Amb estes dades ens trobem que el bipartidisme PP-PSOE ha aconseguit aglutinar 3.194 vots, un 52.87%. Aquest resultat tot i donar-los la majoria està molt, però que molt lluny, de l’obtingut l’any 2.009 a les mateixes eleccions quan entre els dos partits aconseguien sumar 6.070 vots, el que suposava el 90,48%. 

La conclusió és molt senzilla de traure i hi ha poc on discrepar, PP i PSOE han perdut l’hegemonia que tenien fins ara a Altea i s’han deixat pel camí quasi 3.000 vots, un 32%. Sabent tot açò es pot assegurar, sense por a equivocar-se, que el bipartidisme ha caigut també a Altea i de manera estrepitosa.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu