Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

28 de maig 2014

Especial Eleccions Europees: La victòria moral de Compromís a Altea

La Coalició va aconseguir 634 vots a les passades eleccions de diumenge

Compromís es presentava per primera vegada a unes eleccions europees liderant una candidatura a través de la coalició Primavera Valenciana de la qual formen part Compromís, Equo, Chunta Aragonesista i altres formacions de l’Estat Espanyol. 

Les enquestes avisaven que Primavera Europea aconseguiria un eurodiputat i així va ser, Jordi Sebastià, cap de llista de la coalició, va resultar elegit amb prop de 300.000 vots al conjunt de l’estat. 

Però centrant l’atenció en la nostra localitat hi ha molt que analitzar. Tot i que molta gent s’està emprenyant en assegurar que Compromís a eixit derrotat d’estos comicis la realitat és més bé al contrari, Compromís, junt a Podemos, és la força que ha eixit més ben parada a Altea, t’ho expliquem. 

Mentre PP i PSOE s’han escalabrat a estes eleccions Compromís no sols ha aconseguit una bona suma de vots sinó que, a més, a sobrepassat les seues expectatives i també els vots de les passades eleccions al Congrés Espanyol i per descomptat els de les passades eleccions europees de 2.009, quan tan sols aconseguien 105 vots. Això sí, aquell any no es presentaven amb candidatura pròpia. 

El 2.011, per a les eleccions Generals a l’Estat Espanyol, 487 alteans donaven el seu suport a Compromís i per a estes eleccions al Parlament Europeu ja han sigut 643 els que han trobat en la coalició valenciana la veu que els represente. 

Tenint en compte la forta abstenció dels comicis europeus a Altea (52,02%) i les clares diferències entre unes eleccions i altres entre la població, que Compromís haja aconseguit augmentar en 147 el número de vots rebuts pot considerar-se tot un èxit. Més tenint en compte que al País Valencià el ciutadans voten, la gran majoria, en clau europea a estes eleccions. És a dir que no tenen tan en compte a partits com Compromís ja que els tenen per partits d’àmbit més local i autonòmic. 






A Altea Compromís es va fer amb el 10,49% del total de vots, consolidant-se com la tercera força política a la localitat i sols per darrere del bipartit PP-PSOE.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu