Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

8 de nov. 2013

El ‘Molí del Moros’ continua abandonat

L’antic molí situat a Benimussa segueix, anys després, tapat per canyes i en perill d’enderrocament

Moltes són les vegades que hem denunciat fets així i aquest en particular és la tercera vegada que ho fem. I es que ni l’anterior govern socialista ni l’actual PP-Cipal mostren cap interes pel patrimoni històric alteà, ja que tan sols durant els anys de mandat d’Andrés Ripoll es van limitar a senyalitzar la zona amb un esquàlid cartell. 

Com es pot comprovar a la imatge, presa el passat dilluns, les canyes i la brossa segueixen apoderat-se de la visibilitat del molí que segueix sense rebre cap tractament per a la seua conservació, cosa que fa perillar la seua estabilitat donada la gran quantitat d’anys que porta en estes condicions. 

Cal recordar que estem parlant d’un molí de l’època islàmica i que es un dels pocs que queden al País Valencià. Assentat a la vora del riu Algar, era un molí d’eix horitzontal i transmissió, construït aproximadament fa uns mil anys probablement amb canto rodat i pedres obtinguts del mateix riu. La tècnica utilitzada seria molt pareguda a la que s’utilitza a dia de hui per a construir murs de pedra, en esta ocasió reforçant-ho amb alguns tipus de barreja d’arena i calç semblant al ciment. 

Esta part del nostre patrimoni necessita, i de manera urgent, la protecció i rehabilitacions adequades. Segons es pot llegir al Catàleg de bens que s’esta el·laborant esta ajuda, també considerada urgent al mateix catàleg, està en procés tot i que no indica quin serà el plaç d’execució.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu