Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

2 de des. 2013

Resultats de l'enquesta sobre les Eleccions Locals

PP i Cipal els grans perdedors · Esquerra Unida entraria per la mínima i el PSOE mantindria els regidors actuals

A les 12 de la nit del diumenge quedava tancat el plaç per a poder votar a l’enquesta sobre les eleccions locals que ens ha deixat uns resultats més que interessants i que passem a detallar a continuació: 

El PP resultaria guanyadors de les eleccions però es quedaria molt lluny de la majoria absoluta (11) al aconseguir 8 regidors. 

Els vots han deixat dos grans perjudicats, que no són altres que l’actual equip de govern PP-Cipal qui perdrien 2 regidors cadascun quedant-se amb 8 i 1 regidor respectivament. 

Compromís és, segons l’enquesta, el gran beneficiat i la sorpresa ja que doblaria el seu nombre actual de regidors passant de 3 a 6 amb un 27,7% dels vots. Passaria a ser la segona força política a l'Ajuntament relegant al PSOE. 

El Partit Socialista es queda com esta actualment. Els votants tan sols li han donat un 23,8% dels vots, cosa que fa que es quede amb 5 regidors com actualment té.

De sorpresa es pot considerar també el regidor que obtindria, per la mínima, Esquerra Unida. Amb el 6,5% dels vots aconseguiria representació per primera vegada a l’Ajuntament d’Altea. 

Els resultats d’esta enquesta s’entenen millor al veure les dades de participació, l’abstenció arribaria a un 24,3% que tot i ser una xifra prou elevada està molt per davall del 30% d’abstenció registrat a les passades eleccions de 2011. 

En conclusió PP i Cipal pagarien el desgast de governar amb la pèrdua de 4 regidors i, l’actual oposició, aconseguiria sumar eixos 4 regidors perduts pel govern repartint-se entre Compromís (3) i EUPV (1). La governabilitat tan sols seria possible amb un pacte entre grups o arribant a acords entre els diferents partits. S’han registrat un total de 2889 vots.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu