Recorda que ens hem traslladat de web, ara ens pots trobar a www.lexpressio.net

23 de març 2012

Una vaga encara en obres

A una setmana de la vaga general del 29M els principals sindicats valencians esperen una assistència massiva a la que creuen qie serà una vaga imprescindible per combatre la Reforma Laboral imposada pel govern del PP. Els partits polítics de l’oposició també donaran suport a la convocatòria.

Més que imprescindible, començava a ser ja inevitable.  El passat 9 de març els principals sindicats estatals (UGT i CCOO) convocaren una vaga general en resposta a les dures condicions per les que hauran de passar els treballadors espanyols amb l’aprovació de la Reforma Laboral del PP, una reforma que ja no només facilitarà l’acomiadament, sinó que introdueix modificacions en les condicions de treball deixant-les en mans de les empreses, cosa que permetrà incomplir els convenis col·lectius i la supressió de la negociació col·lectiva. Com que els caps podran modificar torns, llocs de treball i funcions, compaginar la vida laboral amb la personal serà més difícil, i al preu d’un salari més baix.

El PP no només no secundarà la cita, sinó que ha establert investigacions importants per debatre a Les Corts el dia 29M, cosa que ha fet més difícil als representants del Ple decidir la seua no-assistència
Al nostre territori, Intersindical Valenciana es va afegir a la causa el dia 15 de març, que no considera una acció aïllada sinó que aventura que vindrà seguida d’altres actes. Si no és que en els propers dies el Govern central rectifiqua i se n’adona que aquesta reforma no posarà fi a l’atur ni garantirà els serveis públics essencials, tant CCOO-PV com UGT-PV i Intersindical donaran suport a la vaga amb el lema “Acabarà amb tot”. D’altra banda, sindicats grocs com C-SIF i USO la creuen “inoportuna” malgrat que, asseguren, els seus afiliats estan en contra del contingut de la Reforma Laboral. Per tant, C-SIF no farà vaga i USO la farà amb una convocatòria pròpia i diferenciada de l’oficial. 


Pel que fa a la participació política, tant PSOE-PSPV com Compromís i EUPV secundaran la cita. Els representants d’aquests partits es van reunir el 20 de març amb UGT i CCOO amb el compromís de traslladar a la seua afiliació els aspectes negatius de la Reforma Laboral i el suport a la jornada de vaga. Per a la síndica d’EUPV a Les Corts, Marga Sanz, la raó de fer vaga és que “l’estat del benestar està en perill i per això cal, ara més que mai, la convocatòria d’una vaga general”. Compromís veu en la convocatòria una manera de queixar-se de “l’establiment d’un nou i injust marc de relacions laborals en les quals l’empresari reforça la seua hegemonia a costa de reduir la intervenció dels treballadors i dels poders públics”, mentre que la portaveu adjunta del PSPV de Les Corts, Cristina Moreno, afirma que el seu partit entén la vaga perquè són conscients que “la reforma laboral del Govern és injusta”.
 
El PP no només no secundarà la cita, sinó que ha establert investigacions importants per debatre a Les Corts el dia 29M, cosa que ha fet més difícil als representants del Ple decidir la seua no-assistència. Malgrat tot, l’agenda d’aquesta setmana està plena d’assemblees sindicals per animar-hi la població; al cap i a la fi, els que hi han de participar i mostrar el seu descontent al carrer.

0 comentaris:

Traductor

El més llegit esta setmana

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del nostre mail: lexpressioaltea@gmail.com

Arxiu